Mali grad

Svečano odprtje prizidanega in obnovljenega Gasilskega doma Sela

07.08.2011

 

Včeraj popoldne je potekalo svečano odprtje prizidanega in obnovljenega Gasilskega doma PGD Sela. PGD Sela je bilo ustanovljeno leta 1936, gasilski dom na današnji lokaciji pa so gasilci dobili leta 1984.

 

Celotna investicija je bila vredna 80.000 evrov, veliko večino sredstev pa so gasilci zbrali sami s prispevki krajanov pri tem pa ni zanemarljivo tudi prostovoljno delo gasilcev in krajanov (obrtnikov); članice in člani PGD Sela ter ostali krajani Sel pa so opravili tudi preko 3.042 ur prostovoljnega dela, poleg tega pa še 246 ur neplačanega strojnega dela (povzeto po www.kamnican.si).

 

Svečanost se je pričela z zborom gasilcev v zgornjem delu vasi Sela, povorka pa je nato krenila do prenovljenega gasilskega doma, kjer je župan Marjan Šarec skupaj s predsednikom PGD Sela, Francem Sušnikom simbolično prerezal trak. Pozdravil in čestital je gasilcem za njihov uspeh ter pohvalil medsebojno sodelovanje med gasilci, krajani in krajevno skupnostjo.

 

Po podelitvi priznanj najbolj zaslužnim za novo podobo gasilskega doma PGD Sela je sledila veselica z ansamblom Okrogli muzikanti.

 

<< Nazaj | Novice