Mali grad

Svečani Občni zbor Društva gorska reševalna služba Kamnik ob 90. obletnici ustanovitve

23.03.2012

 

Danes se je župan Marjan Šarec skupaj z ministrom za obrambo Alešem Hojsom in poslancem DZ mag. Matejem Toninom udeležil svečanega Občnega zbora Društva gorske reševalne službe Kamnik ob 90-letnici organiziranega gorskega reševanja v Kamniških Alpah.

Osnovni namen Društva GRS Kamnik, ki je bilo ustanovljeno kot 2. slovenska »rešilna postaja« leta 1922 v Stahovici, je prostovoljno pomagati ljudem pri nesrečah v gorah in na težje dostopnih terenih. Danes šteje 56 članov. Problemi s katerimi se trenutno borijo so pridobitev svojih prostorov in dodatno intervencijsko vozilo, saj imajo le enega. Njihovi načrti za prihodnost so rešiti omenjene probleme, še naprej tako uspešno oziroma bolje izvajati osnovno dejavnost ter povečati preventivno delovanje s pomočjo primernih sredstev.

Zbrane reševalke in reševalce ter goste je najprej pozdravil predsednik GRS Kamnik Franc Miš, ki se je zahvalil za trud, delo in pomoč vsem reševalkam in reševalcem, vsem skupaj in vsakemu posebej, ki vsak po svojih močeh prispevajo, da v naših gorah ne bo nihče ostal brez pomoči.

Da Društvo GRS Kamnik predstavlja pomemben del delovanja občine Kamnika na področju prostovoljstva in pomoči pri nesrečah ljudi v gorah in terenih, ki so težje dostopni je v svojem govoru poudaril župan Marjan Šarec. Pohvalil je njihov trud za boljšo informiranost naših občanov z razmerami v gorah in pastmi, ki nam jih ponujajo. Na koncu pa poudaril, da jim želi čim manj klicev ponesrečencev ter veliko uspešnih akcij in reševanj.

Svečanega zbora se je udeležil tudi minister za obrambo Aleš Hojs, ki je članom GRS Kamnik čestital ob jubileju, izkazal spoštovanje do njihovega junaškega dela ter jim obljubil dobro sodelovanje med ministrstvom za obrambo in Gorsko reševalno zvezo tudi v prihodnje.

 

Na svečanem občnem zboru, so člani potegnili črto pod do zdaj narejenim in potrdili načrte za delo v prihodnje. Podelili so dva bronasta in dva zlata znaka Gorske reševalne zveze Slovenije. Bronasti znak sta prejela Aleš Koželj in Matej Bizjak, zlati znak pa Vilko Rifel in Boštjan Griljc.

Svečanem zboru so dodali kulturni pridih učenci OŠ Šmartno v Tuhinju pod vodstvom Lučke Drganc s hudomušno igro »Gremo na Menino planino« in kvartet Krt.


<< Nazaj | Novice