Mali grad

Svečana predaja listine tripartitnega dogovora o podeljevanju spominskega priznanja generala Rudolfa Maistra

27.09.2017

 

Svečana predaja listine tripartitnega dogovora o podeljevanju spominskega priznanja generala Rudolfa MaistraŽupan Marjan Šarec je popoldan v prostorih Zveze društev »GENERAL MAISTER« iz rok predsednika Zveze društev »GENERAL MAISTER« mag. Milana Lovrenčiča svečano prevzel listino tripartitnega dogovora o podeljevanju spominskega priznanja generala Rudolfa Maistra.

S podpisom tripartitnega dogovora o podeljevanju spominskega priznanja generala Rudolfa Maistra med Zvezo društev »GENERAL MAISTER«, Občino Kamnik in Mestno občino Maribor smo se tako dogovorili o skupnem podeljevanju spominskega priznanja generala Rudolfa Maistra. Priznanja se podeljuje posameznikom za večletno delo, oziroma za izjemne zasluge pri ohranjanju spomina, sporočilnosti in veličine generala Rudolfa Maistra in njegovih borcev.

Priznanja, ki jih vsako leto v Kamniku podeljujemo na slovesnosti, vezani na slovenski državni praznik dan generala Rudolfa Maistra, se bodo torej od letošnjega leta dalje podeljevala izmenoma, in sicer eno leto v Kamniku, naslednje leto v Mariboru. V letu 2017 bo to v Kamniku, in sicer na slovesnosti ob dnevu Rudolfa Maistra, ki bo v četrtek, 23. novembra 2017. 


<< Nazaj | Novice