Mali grad

Svečana podelitev priznanj slovenskim kegljačem in kegljačicam

02.06.2011

 

Včeraj popoldan je na kegljišču v Kamniku potekala svečana podelitev priznanj najbolj zaslužnim slovenskim kegljačem in kegljačicam.

 

Predsednik Kegljaške zveze Slovenije (KZS), Milan Kurelič je spregovoril o razvoju kegljaškega športa v Sloveniji, ki postaja vse bolj pomemben tudi v mednarodnem merilu in opozoril na pomemben prispevek prejemnikov priznanj k slovenskemu kegljaškemu športu. Poleg zaslužnih posameznikov kegljačev in kegljačic so priznanja prejeli tudi člani in članice ženske ter moške reprezentance, ki so se na letošnjem Svetovnem prvenstvu v Sarajevu zavihteli v sam svetovni vrh in postali tretji na svetu.

 

V imenu občine Kamnik je prisotne pozdravila podžupanja, mag. Julijana Bizjak Mlakar. Spregovorila je o pomenu športa za občino in občane. Slovesnost, ki jo je KZS na svojo 60. obletnico delovanja organizirala na kegljišču v Kamniku, je pomembna tudi za promocijo tega športa v občini. O pomenu športa je spregovoril tudi Miroslav Cerar, ambasador Slovenije za šport, strpnost in fair play.

 

Po končanem uradnem delu slovesnosti so se kegljači, kegljačice in gosti še dolgo časa družili ter kramljali o preteklih uspehih in novih izzivih.


<< Nazaj | Novice