Mali grad

Sv. Miklavž je prinesel nov Perovski list

15.12.2014

 

Da imamo druščina, zbrana v Športno kulturnem društvu Dober dan, Perovo, veliko (perovsko) srce in da premoremo tudi trdno voljo in zdravo pamet naših (perovskih) prednikov, je pravi odgovor na vprašanje, pred katerim smo se znašli prve dni iztekajočega leta, kako in ali sploh naprej, ko smo premlevali finančno in kadrovsko sušo društva.

Odločili smo se: moremo in hočemo in Perovski list, s katerim je sv. Miklavž (že petič po vrsti) obdaril vse perovske domove, to potrjuje.

Pomagal je entuziazem. Čustvo, ki izhaja iz grške besede enthousiasmos in  dobesedno pomeni – navdihnjen od Boga. Znani ameriški esejist, pisatelj in filozof Ralph Waldo Emerson je povedal: »Navdušenje je eden najmočnejših motorjev za uspeh. Ko nekaj delaš, delaj to z vsem svojim srcem. V to vloži vso svojo dušo. Vstopi v to z vso svojo osebnostjo. Bodi aktiven, bodi energičen, bodi navdušen in bodi zvest in dosegel boš svoj cilj. Nič velikega ni bilo nikoli doseženega brez entuziazma.«

V Perovskem listu se tako z navdušenjem popisujejo perovski dogodki, predstavljajo perovski obrazi, razpredajo razmišljanja, razkrivajo usode kraja in ljudi ter ponujajo bralne poslastice.

Če imate radi Kamnik, potem morate imeti radi Perovo. Ker je to kraj za prospekt raznolikosti in multikulture. Z entuziazmom si prizadevamo povezati »staro« in »novo« Perovo, Perovo na levem in desnem bregu Kamniške Bistrice.

Vse to in še več ponuja spletni Perovski list 2014, ki je dostopen na spletnem naslovu: http://list.kamnik-perovo.si.

Besedilo in fotografija: Športno kulturno društvo Dober dan, Perovo


<< Nazaj | Novice