Mali grad

Strokovni priznanji iz področja turizma Termam Snovik

10.10.2018

 

Strokovni priznanji iz področja turizma Termam Snovik

Strokovni priznanji iz področja turizma Termam SnovikNa osrednjem dogodku slovenskega turizma, Dnevih slovenskega turizma, so Terme Snovik prejele dve posebni priznanji. Pobudnik, dolgoletni direktor in danes prokurist Term Snovik Ivan Hribar je prejel priznanje za izjemen prispevek k razvoju slovenskega turizma, produkt Term Snovik – Kneippova bosonoga pot – pa je prejela nagrado za najboljšo tematsko pot po oceni Turistične zveze Slovenije. Terme Snovik so namreč v okviru dvoletnega projekta »Zdravi v naravi s Kneippanjem« letos odprli 3,2 kilometrov dolgo pot. Gre za refleksno terapijo v neokrnjeni naravi, ki je speljana ob obstoječi poti Palčka Snovička in vključuje različne elemente Kneipp terapije.

“Takšna priznanja so izredno pozitivno sporočilo tako za Terme Snovik kot za celotno turistično destinacijo,” je ob tem dejal Ivan Hribar in dodal: “Nagradi sta potrditev naše usmeritve izpred dvajsetih let, ko smo začeli z načrtovanjem te ideje, in rezultat trdega dela ter aktivnosti v vseh teh letih. Zgodba o trajnostnem razvoju, ki so jo začele Terme Snovik, je danes zgodba celotne države. Menim, da samo s trajnostnim razvojem lahko zagotovimo kvalitetno življenje nam vsem in ko naredimo nekaj za kvaliteto našega življenja, naredimo dober produkt tudi za naše goste.”

Gospodu Ivanu Hribarju in celotni ekipi Term Snovik sta iskreno čestitala tudi v. d. direktorja Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik dr. Tomaž Simetinger in vodja sektorja turizem Nina Irt, ki sta se v imenu Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik udeležila tega osrednjega strokovnega srečanja na področju turizma. »Ti dve priznanji sta vrhunski dosežek in izjemno priznanje za Terme Snovik in gospoda Hribarja osebno. Kamnik je lahko ponosen, da ima v turizmu tako vizionarske in ambiciozne posameznike. Ideja, da bi v naselju Potok sredi Tuhinjske doline nastale eko terme, se je pred leti zdela nora, danes je ne samo uresničena, ampak prejema tudi nagrade. Na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik v viziji Term Snovik vidimo izjemno zgodbo in se že veselimo nadaljevanja te uspešnice,« je ob tem dejal dr. Tomaž Simetinger.

Dnevi slovenskega turizma so osrednji strokovni dogodek v turizmu in letos potekajo od 8. do 10. oktobra v Portorožu. Osrednja tematika letošnjega strokovnega srečanja je “Aktivirajmo vrednost”, Slovenska turistična organizacija v pa na njem predstavlja osveženo krovno komunikacijsko in kreativno rešitev v podporo promociji Slovenije na tujih trgih.

Besedilo in fotografije: Samo Trtnik, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik


Akcija Naj kopališče 2018 prinesla Termam Snovik 3. mesto

Že 28. leto zapored so kopalke in kopalci glasovali za najboljše v kategoriji malih, srednjih in velikih termalnih kopališčih, letnih in naravnih kopališčih ter pokritih bazenskih kopališčih. Terme Snovik so med malimi termami zasedle 3. mesto, priznanje pa je v torek, 9. oktobra 2018, na Stolpu Vinarium v Lendavi prevzel dolgoletni vzdrževalec bazenskega kompleksa Brane Hribar.

Glasovanje je v okviru izbora potekalo na dva načina. Za naj kopališče je bilo mogoče glasovali prek spleta na www.najkopalisce.si, kjer so bile zapisane vse ključne informacije o vseh 84 sodelujočih kopališčih, obiskovalci pa so lahko glasovnice oddali tudi na kopališčih samih. Organizatorji akcije, ki jo pripravlja RTV Slovenija v sodelovanju s spletnim portalom Dobro jutro, Slovenija in lokalnimi radijskimi postajami, so sporočili, da je število oddanih glasovnic na kopališčih letos močno naraslo in preseglo število spletnih glasov.

Besedilo in fotografija: Terme Snovik d. o. o.


<< Nazaj | Novice