Mali grad

Stoletnica Kulturnega društva Motnik

13.12.2010

 

V soboto, 11. 12. 2010, so v Motniku počastili stoletnico Kulturnega društva Motnik, ki je drugo najstarejše kulturno društvo v občini. Slovesnost je potekala v prenovljeni dvorani kulturnega doma, ki je bila s tem tudi uradno odprta.

Kulturno društvo je ob pomoči Krajevne skupnosti Motnik in predvsem Občine Kamnik, ki je za investicijo prispevala skoraj 50.000 evrov, v minulem letu v dvorani napeljalo centralno ogrevanje, posodobili so tudi električno napeljavo, obnovili sanitarije, tlake in strop, ter zamenjali okna in vrata.

Prireditve s kulturnim programom, v katerem so sodelovali člani društva in učenci Podružnišne osnovne šole Motnik, sta se udeležila tudi poslanka Državnega zbora RS, mag. Julijana Bizjak Mlakar in kamniški župan Marjan Šarec, ki je Motničanom čestital za jubilej in obljubil, da bo občina tudi v prihodnje podpirala kulturne dejavnosti. Župan je ob tej priložnosti iz rok predsednika Kulturnega društva Motnik, Jožeta Semprimožnika in predsednika Krajevne skupnosti Motnik, Marjana Semprimožnika v dar prejel sliko kamniškega slikarja Dušana Sterleta, ki je na poletni likovni delavnici v Motniku upodobil tudi znameniti motniški pranger.

 


<< Nazaj | Novice