Mali grad

Stična mladih je dihala v Šmartnem

20.03.2017

 

Stična mladih je dihala v ŠmartnemV soboto, 18. marca 2017, je Šmartno v Tuhinju prevzel prav poseben duh. Prepojila ga je namreč energija več kot 100 mladih, ki so se iz bližnje in daljne okolice pridružili domači mladini pri dogodku Stična diha.

Stična mladih ima v slovenskem prostoru že dolgo tradicijo, saj že 35 let zbira mlade v cistercijanskem samostanu v Stični. Več tisoč mladih se vsako tretjo soboto v septembru prepusti živahnemu utripu delavnic, druženja, maše in festivala veselja. Sedaj pa je projekt prerasel v celoletno povezovanje mladih, zato SKAM (Skupnost katoliške mladine) v različnih krajih po Sloveniji vsako leto trikrat organizira t. i. dogodek Stična diha. Tokrat je bilo za eno od prizorišč izbrano tudi Šmartno v Tuhinju.

SKAM je dogodek organiziral v sodelovanju z Mladinsko skupino Feniks iz Šmartnega, katere člani so že en dan poprej pripravljali vse potrebno za okrasitev prostora in pogostitev obiskovalcev, ki so sobotno druženje začeli s športnimi igrami v telovadnici šole in na igrišču, kjer so se odvijale tekme v odbojki, nogometu in roverčku.

Sledile so delavnice teologije telesa, spoznavanja poklica in poklicanosti ter delavnica plesa. Po delavnicah so se lačni želodčki okrepčali z malico in tako lažje prisluhnili pričevalcu, duhovniku Janezu Rusu.

Srečanje se je v večernih urah nadaljevalo še s koncertom skupine Odsev, ki je obogatil dogodek in dodobra razmigal vse prisotne. Po zaključnem blagoslovu so se mladi v poznih večernih urah razšli s kopico novih poznanstev in prijetnih vtisov.

Besedilo: Monika Jeglič
Fotografije: Anamari Hribar


<< Nazaj | Novice