Mali grad

Številni uspehi na številnih dirkah

17.09.2019

 

Številni uspehi na številnih dirkahMinuli vikend je minil brez dirke slovenskega pokala SloXcup, a je bil za gorske kolesarje kamniškega Calcit Bike Teama vseeno zelo aktiven. Prisotni in uspešni so bili ne več različnih dirkah doma in v tujini. Rok Naglič je denimo na Madžarskem na močni mednarodni dirki zasedel 10. mesto, Boštjan Hribovšek je na maratonu v okolici Rabca zaostal le za nekdanjim nemškim zvezdnikom Manuelom Fumicem, vzpon na Blegoš je zmagal Blaž Žle pred Luko Tavčarjem, kronometer na Rašico pa Žle in Matic Kranjec Žagar.

Na Madžarskem v kraju Nagykanizsa so Calcitovci dirkali v okviru reprezentance na mednarodni dirki UCI C1, kjer je Rok Naglič privozil 10. in Mihael Štajnar 27. mesto med 41 elite tekmovalci. Maruša Knap je bila 13. med ženskami. Dirkali so številni izvrstni gorski kolesarji kot so Čeh Jaroslav Kulhavy, Italijan Nadir Colledani, Madžar Andras Parti ter Poljak Bartlomiej Wawak. 

Boštjan Hribovšek je na Valamar Terra Magica maratonu (UCI S3) v okolici Rabca v elite kategoriji zaostal samo za Manuelom Fumic. Uspeh sta dopolnila Martinjaš Aljoša s 4. mestom med veterani 2 in Ana Podpečan z 2. mestom med veterankami.

Vzpon z gorskimi kolesi na Blegoš (12,8 km z 980m višinskimi metri in 97 tekmovalci) je najhitreje odpeljal Blaž Žle pred klubskim kolegom Luka Tavčarjem. Matic Krajnec Žagar je bil absolutno 10., Ambrož Vovk 28. in David Jagodič 31.

Pri mladincih do 20 let so prva tri mesta osvojili Blaž, Matic in Ambrož, v kategoriji do 30 let je zmagal Luka Tavčar, med moškimi od 50 do 60 let  je bil Janez Vovk šesti.

"Kaj naj rečem, danes sem se počutil dobro. Od starta nisem pretiraval s tempom, nato je klubski kolega Luka Tavčar prevzel mesto vodilnega in držal sem se vodilne trojice. Nato je sledil napad Luke in malo sem zaostal. Nadaljeval sem z visokim tempom in ju spet ujel. Sledil je položnejši del, kjer sem naredil kar nekaj razlike in do vrha šel na polno. Bil sem res vesel, saj sem se  po celi sezoni spet počutil, kot sem se moral," je zmago na Blegošu opisal Žle.

Na enduro 4fun tekmi v Kočevju je sodelovalo 73 tekmovalcev. Aktualna slovenska prvkainja Tina Perše je zmagala med ženskami (31. absolutno), Miha Spruk je osvojil 3. mesto v kategoriji moški 35-39 (21. absolutno) in Peter Vovk 6. pri mladincih (29. absolutno).

24. kronometer na Rašico sta najhitreje odpeljala Blaž Žle in Matic Kranjec Žagar. Blaž se je z rezultatom 13:26,93 močno približal rekordu proge. Pri dečkih do 15 let je zmagal David Jagodič, peti je bil Nik Auer. Pri moških od 40-50 let si je tretje mesto privozil Sandi Auer.

Besedilo: PR Calcit Bike Team
Fotografije: Prijavim.se


<< Nazaj | Novice