Mali grad

Številna nova imena v ženski ekipi Calcita

06.07.2013

 

Medtem ko bi moška ekipa Calcita pred mesecem dni praktično že lahko igrala v prvi slovenski ligi, v kateri bodo Kamničani v novi sezoni igrali že prvega kroga, saj ne bodo nastopali v srednjeevropski ligi, je ženska ekipa takrat pod pogodbo imela pravzaprav le sestri Mori in novega trenerja Gašperja Ribiča. V moški ekipi je v tem času prišlo še do nekaterih sprememb, še več pa jih je bilo v ženski ekipi, v kateri so za zdaj od minule sezone ostale le štiri igralke. To so, kot rečeno, sestri Eva in Nika Mori, korektorica Tjaša Turnšek in sprejemalka Ana Katarina Hribar.

Toda čeprav so za zdaj ostale le štiri igralke iz minule sezone, v kateri so Kamničanke prvič v svoji zgodovini osvojile naslov pokalnih zmagovalk Slovenije in se uvrstile na zaključni turnir srednjeevropske lige, v kateri so bile na koncu tretje, bi v tem trenutku tudi odbojkarice Calcita že lahko začele s tekmovanjem. Resda v nekoliko okrnjeni zasedbi, le z devetimi igralkami in eno blokerko, zato pa z mlado in obetavno ekipo. Vodstvu kluba je v svoje vrste uspelo privabiti nekaj odličnih in nadarjenih slovenskih odbojkaric. Tako bo ob Evi Mori na mestu organizatorke igre igrala dolgoletna članica Alianse Mojca Božič, ki je igrala tudi na nedavnih sredozemskih igrah. Ob njej se iz Zgornje Gorenjske v Kamnik seli Meta Jerala, ki je tudi igrala v Mersinu na sredozemskih igrah. Za zdaj edina blokerka s pogodbo je Tamara Borko, pred leti ena najbolj obetavnih slovenskih odbojkaric, ki je v minuli sezoni igrala za Puconce, iz Vitala pa v Calcit prihaja Lana Ščuka, ob Evi Mori, nosilka igre v slovenski kadetski reprezentanci, ki bo konec julija igrala na svetovnem mladinskem prvenstvu na Tajskem, še pred tem pa bo branila slovenske barve na poletnih olimpijskih igrah mladih na Nizozemskem. Navijače kamniškega kluba bo zagotovo razveselila novica, da se po letu dni iz ljubljanskega Vitala vrača Petra Vrhovnik, ki se je s Calcitovkami veselila tudi do zdaj edinega naslova državnih prvakinj. Seveda se s tem za kamniške odbojkarice prestopni rok še ni končal, kajti na mestu blokerke imajo le eno igralko, pričakujemo pa lahko okrepitve tudi na mestu sprejemalke. Nobeno presenečenje ne bo, če bo v Calcitu ostala katera izmed izkušenejših igralk, ki so njegov dres nosile že v minuli sezoni.

Veliko bolj jasna slika je v moški ekipi Calcita, ki kot rečeno, v novi sezoni ne bo igrala v srednjeevropski ligi. Trener Marko Brumen že zdaj lahko računa na trinajst igralcev, skoraj zagotovo pa se jim bo pridružil še kdo. V prvi vrsti mislimo tu na igralno mesto sprejemalca, kajti ob novincu Andreju Štembergerju Zupanu ima trenutno trener Kamničanov na voljo le še Domna Kotnika in Žigo Šterna. Sicer pa bodo iz lanske ekipe tudi v novi sezoni dres Calcita nosili še Martin Hrast, Danijel Pokeršnik, Boris Brus, Jernej Stavbar, Žan Novljan, Jure Lakner in Klemen Hribar, ki se je po pogovorih s predsednikom kluba Gregorjem Hribarjem, le odločil ostati v svojem matičnem klubu. Novinci v ekipi Calcita bodo v novi sezoni tudi Tonček Štern, sicer kadetski reprezentant Slovenije, ki je lani že igral za kamniško mladinsko ekipo ter njihova nekdanja člana, organizator igre Miha Kvas in prosti igralec Sandi Ribič. Zato pa kamniške vrste zagotovo zapuščata Jan Brulec in Jan Pokeršnik, ki se vračata v ACH Volley, saj sta za Calcit igrala kot posojena igralca, ni pa še znano, ali bo v ekipi ostal kapetan Jan Planinc. Prestopni rok torej tudi za Kamničane še ni končan in prav možno je, da bo prišlo še do kakšne spremembe v igralskem kadru.

Trenutni seznam igralk v Calcit Volleyballu:

Trenutni seznam igralcev v Calcit Volleyballu:

Besedilo: Miha Štamcar


<< Nazaj | Novice