Mali grad

Štern, Drobnič in Vidmar z mladinci na EP

08.08.2014

 

Za odbojkarji Calcit Volleyballa je že deset dni priprav, že v kratkem pa bodo začeli igrati svoje prve pripravljalne tekme v novi sezoni. Na današnjem treningu bodo v tem mesecu še zadnjič na treningu Tonček Štern ter novinca v letošnji kamniški ekipi, Sergej Drobnič in Primož Vidmar, ki odhajajo na priprave slovenske mladinske reprezentance. Z njo bodo od 29. avgusta do 6. septembra igrali na EP na Češkem in Slovaškem. Odbojkarji Calcit Volleyballa so zelo zavzeto začeli s pripravami na novo sezono, zato jim je trener Marko Brumen danes namenil prosto dopoldne.

"Po današnjem dnevu bomo imeli za sabo že dvanajst treningov v dvorani, ob tem pa veliko ur, ki smo jih preživeli v fitnesu ter Cooperjev test, tako da so noge že kar težke. Vendar nimamo nobenih težav, delamo po načrtu, fantje so zagnani, delovni redni na treningih. Telesna pripravljenost se izboljšuje, še vedno pa čakamo na brata Ratek. Eden od njiju se nam bo na treningih pridružil v ponedeljek, saj je v službi končan z redno prakso, drugi, ki je bil na operaciji, nekaj pozneje. In to je to. Drugega ni nič posebnega, se pa počasi že dogovarjamo za prvo prijateljsko tekmo. Za zdaj vemo, da bomo teden dni pred začetkom prvenstva igrali na turnirju v Kanalu, kjer bodo ob domačem Salonitu igrali še odbojkarji ACH Volleyja, drug mesec bomo igrali tudi dve tekmi s Posojilnico Dobom ter dve z Astec Triglavom, medtem ko bomo drugo še dorekli. Skušali bomo tudi sami organizirati turnir, in sicer v sklopu kamniškega praznika," je v nekaj stavkih o trenutnem dogajanju v moški članski ekipi Calcit Volleyballa povedal trener Mark Brumen, ki bo po današnjem dnevu ostal brez trojice slovenskih mladinskih reprezentantov.

"Danes popoldne bodo še trenirali z nami, od jutri pa bodo pod vodstvom selektorja mladinske reprezentance Iztoka Kšele, ki me je prosil, ali bi lahko z nami treniral tudi Jan Kozamernik. Z nami je bil na treh treningih, včeraj se ni najbolje počutil, tako da ne vem, če bo danes prišel, moram pa reči, da gre za zelo nadarjenega igralca. Tako Drobnič kot Vidmar sta se dobro vklopila v ekipo in zelo dobro delala, kar seveda velja tudi za Tončka Šterna. Prepričan sem, da bo Kšela jutri v roke dobil tri dobro pripravljene igralce, ki bodo bil korak pred ostalimi, saj bodo imeli za sabo že več kot deset dni priprav," je še dodal trener Kamničanov.

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografija: Primož Mahkovec


<< Nazaj | Novice