Mali grad

Starodobniki obiskali Kamnik

22.05.2010

 

V soboto, 22. maja so se v Kamniku na že tradicionalnem srečanju zbrali ljubitelji starodobnih vozil - avtomobilov in motorjev, ki po letu izdelave sodijo v obdobje pred drugo svetovno vojno.

Na Glavnem trgu, kjer so bila vozila nekaj ur razstavljena na ogled, jih je pozdravil tudi župan Anton Tone Smolnikar, ki je ob tem izrazil podporo tovrstnim srečanjem, ki, kot pravi župan, sodijo v naše mesto in mu dajejo dodaten utrip.

Organizatorju dogodka, Društvu starodobnih vozil Kamnik (DSV Kamnik), je uspelo na revijo privabiti preko 40 avtomobilov in dvajset motorjev iz Slovenije ter sosednje Italije, Avstrije in Češke. V petek, prvi dan srečanja, so podpisali tudi dogovor o sodelovanju z prijateljskim klubom iz češkega mesta Jičin, za prihodnje leto pa predsednik kamniškega društva Miroslav Vrhovnik napoveduje še bolj pisano mednarodno udeležbo, saj so v Kamnik že povabili deželo, ki je znana po svoji bogati tehniški dediščini, ime te pa zaenkrat ostaja skrivnost.

Dogodek so obiskali tudi nekateri veleposlaniki in predstavniki veleposlaništev v Sloveniji, med drugim veleposlanik Makedonije, Filipinov in Jordanije.


<< Nazaj | Novice