Mali grad

Starodobni smučarji so se na Veliki planini pomerili za pokal Šinkel

07.03.2010

 

Ljubitelji smučanja po starem so se v soboto, 6. marca pomerili na že 9. tradicionalnem srečanju in tekmovanju za pokal Šinkel, ki ga vsako leto pripravijo »Kamniške Grče«, sekcija kamniškega Društva učiteljev, trenerjev in sodnikov smučanja.

Sprejem ter prvi del tekmovanja, kjer komisija ocenjuje opremo, oblačila ter celoten izgled tekmovalca, se je odvijal na Glavnem trgu v središču Kamnik, kjer je zbrane uvodoma pozdravil župan Anton Tone Smolnikar. Prava tekma med lesenimi količki pa je ljubitelje smučanja po starem čakala na Veliki planini. Pomerili so se v kategorijah deklice in dečki do 15. let, moški, ženske, veteranke nad 50. let, veterani nad 60. let, lovci, vojaki in gozdarji.

V letošnji zimi je, po Škofji Loki, Blokah, Cerknem in Kropi, to že peto srečanje ljubiteljev starodobnega smučanja. Po besedah Marjana Schnabla, vodje Kamniških grč, jih čaka še tekmovanje v Mozirju ter na Kaninu, kjer se bodo zadnjič v tej sezoni srečali na velikonočni ponedeljek.

Prireditev vsako leto finančno podpre Občina Kamnik. Podžupan Brane Golubovič, ki je ob koncu podelil priznanja najboljšim, je ob tem dejal, da je tekmovanje starosvetnih smučarjev za pokal »Šinkel«, ozrioma kar muzej na smučišču, ena izmed prireditev, ki jih je potrebno v Kamniku obdržati in storiti tudi korak naprej. »Priložnost za to bo že prihodnje leto, ko bo že 10. tekmovanje za pokal »Šinkel«j e zaključil z mislijo podžupan Golubovič.

 

Rezultati:

Deklice do 15. let

1. mesto: Karol Krevatin

Dečki do 15. let

1. mesto: Urh Rezoničnik

Ženske

1. mesto: Silva Oblak

Moški

1. mesto: Miran Jereb

Lovci

1. mesto: Roman Blaško

Vojaki

1. mesto Marjan Schnabl

Veteranke

1. mesto: Ana Marinšek

Veterani

1. mesto: Marijan Jelovčan


<< Nazaj | Novice