Mali grad

Stari grad nad Kamnikom je prav mesto za ogled gorniškega filma

22.06.2018

 

Gorniški filmski večer, ki je potekal v okviru Pohodniškega festivala, je tudi letos, kljub nekoliko hladnejšemu vremenu, pritegnil veliko število obiskovalcev. Na dvorišču Starega gradu se jih je nabralo okoli 150.

Obiskovalci gorniškega filmskega večera so pred filmsko projekcijo nagrajenega filma Klatež: legenda Freda Beckeya lahko prisluhnili tudi pogovoru z legendo slovenskega alpinizma Silvom Karo. Ta jim je predstavil svojo knjigo Alpinist, možno pa je bilo tudi podpisovanje knjig.

»Stari grad nad Kamnikom je čudovita izletniška točka, ki nudi izjemen razgled. Zato se mi zdi idealna lokacija za projekcijo gorniškega filma. Kaj je lepšega kot gledati film, ki je na gorniškem filmskem festivalu prejel nagrado za najboljši alpinistični film, v naročju Kamniško – Savinjskih Alp?« je dejal koordinator Združenja Kamniško – Savinjske Alpe Grega Ugovšek in dodal: »Namen pohodniškega festivala je ravno promocija gorništva in pohodništva. Večeri, ko se obiskovalci lahko srečajo z legendo slovenskega alpinizma, nato pa si ogledajo še nagrajeni film o drugi legendi, in vse to v naročju Alp, k promociji veliko prispevajo.«

Film Klatež: legenda Freda Beckeya prikazuje filmsko zgodbo skrivnostne alpinistične legende Freda Beckeya. Vrhunski vzponi, odlični plezalni vodniki in edinstven življenski slog tega uporniškega plezalca so ustvarili zapuščino, ki še vedno navdihuje plezalce vseh starosti. Silvo Karo je v knjigi alpinist sočno in doživeto popisal svoje zgodbe iz plezalno nemara najplodnejšega obdobja slovenskega alpinizma.

Na področju Kamnika se Pohodniški festival nadaljuje s sledečimi prireditvami:

Več informacij o Pohodniškem festivalu je na voljo tukaj www.kamnik-savinja-alps.com.

Besedilo in fotografije: Samo Trtnik, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik


<< Nazaj | Novice