Mali grad

Stanje na Kamniškem po sobotnem deževju

19.09.2010

 

Nedelja, 19.9.2010 ob 10:00 – zaradi nevarnosti zemeljskih plazov evakuirani prebivalci 3 stanovanjskih hiš v Zajasovniku, Soteski in na Hribu. Ekipe gasilcev PGD Kamnik ta trenutek na prečrpavanju vode na posameznih stanovanjskih objektih na KS Perovo. Aktivirana je ekipa za ogled novonastalih plazov in spremljanje stanja na območjih, kjer so bili zemeljski plazovi sproženi.

Zemeljski plaz je v noči iz sobote na nedeljo zasul edino dovozno pot do dveh stanovanjskih hiš v naselju Stolnik. Plaz, ki je podrl tudi električni in telekomunikacijski drug, objektov ne ogroža - zadeva že začasno sanirana.

Na sedežu Občinskega štaba CZ je ves čas vzpostavljena 24 urna dežurna ekipa.


Sobota, 18. september ob 22:00 –  Kot poroča Občinski štab CZ so razmere na območju občine Kamnik v tem trenutku pod kontrolo, intervencije na terenih še potekajo. Do danes razdeljenih preko 1000 protipoplavnih vreč

V intervencijah samo danes sodelovalo preko 90 gasilcev in pripadnikov Občinskega štaba CZ.

Pregled današnjih dogodkov in sanacij:

Glede na posledice močnega deževja ter prijavljene dogodke, ki so jih prejemali dežurni gasilci v gasilskem domu v Kamniku v dopoldanskem urah, so bile aktivirane ter na teren napotene številne ekipe gasilcev, ki so imele največ dela z zavarovanjem zemeljskih plazov.

Skupaj je bilo dne 18.9. 2010 v raportno knjigo PGD Kamnik  zabeleženih okoli 40 dogodkov. Tekom dneva so gasilske enote na območju Kamnika in Tuhinjske doline med občane razdelile še okoli 200 protipoplavnih vreč.

Najpomembnejši prijavljeni dogodki na dan 18.9.2010:

a) zemeljski plazovi:

b) poškodovana cestna infrastruktura:

c) usadi brežin vodotokov<< Nazaj | Novice