Mali grad

Središče mesta Kamnik zavzeli »Veronikini« tekači

12.10.2013

 

Danes so mestne ulice Kamnika, po uspešno izvedenih športnih prireditvah v poletnih mesecih, ponovno zavzeli športniki. Tokrat se je v središču mesta v organizaciji Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik odvijalo odprto prvenstvo občine Kamnik v uličnem teku. 5. Veronikinega teka se je udeležilo rekordno število tekačic in tekačev;  250 tekmovalcev razporejenih v 9 starostnih kategorij.

Najmlajši učenci so se pomerili na treh razdaljah, in sicer 500, 1.000 in 2.000 metrov za naslove občinskih prvakov in prvakinj, medtem, ko so se srednješolci pomerili na razdalji 4.000 metrov. Tekači v ostalih starostnih kategorijah so pretekli 8.000 metrov.

Predstavnik Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik Grega Zore je poudaril, da se vedno več ljudi udeležuje teka po ulicah Kamnika. »Veseli smo, da se našega teka vsako leto udeleži več tekačev, kar priča o dobri organizaciji prireditve. Še posebej pa nas veseli dejstvo, da se je povečalo število otrok. Kljub deževnemu vremenu, ki nas spremlja že drugo leto, pa ni manjkalo dobrega vzdušja in pozitivne naravnanosti tekačev. Vabljeni, da se nam pridružite prihodnje leto v še večjem številu

Tekmovalce in njihove navijače je pred pričetkom tekmovanja nagovoril tudi župan Marjan Šarec, jim izrekel dobrodošlico ter zaželel uspešno tekmovanje, kljub nekoliko nižjim temperaturam in dežju. Pred podelitvijo odličij najboljšim, pa je strnil tudi nekaj pogledov o prihodnosti tekmovanja: »Trdno sem prepričan, da bo Veronikin tek ostal na koledarju športnih prireditev v Kamniku tudi v naslednjih letih. Skupaj z Zavodom za turizem in šport v občini Kamnik si želimo, da bi ga obiskalo še več tekmovalcev iz drugih slovenskih občin oziroma, če sem še bolj ambiciozen, tudi iz drugih držav, kar bi dodatno pripomoglo k turistični promociji našega kraja. V naši občini si stojita šport in turizem z ramo ob rami, kar se je že nekajkrat izkazalo kot odlična kombinacija.«

Najboljše uvrščeni v posameznih kategorijah so prejeli priznanja in medalje, vsi tekmovalci pa vrečko s praktičnimi nagradami. Absolutno najboljši čas pri ženskah je imela Katja Kosmatin, ki je s progo opravila v  29 minutah in 35 sekundah, pri moških pa Gašper Bregar (KGT Papež), ki je za 8 kilometrsko progo porabil 23 minut in 3 sekunde.

Med najmlajšimi tekači (letniki 2003 in mlajši), ki so pretekli 500 m, sta slavila Loti Pšeničnik in Gaber Kremžar. Najboljša pri mlajših učenkah in učencih (letnik 2001 in 2002; pretekli 1 km) sta bila Ana Milovič in Rok Sušnik, pri starejših (letnik 1999 in 2000; pretekli 2 km) pa Tjaša Vrtačič in Domen Obreza. Med dijaki pa je v cilj najhitreje pretekel Matevž Planko. Vse rezultate si lahko ogledate tukaj.

Da je tek primeren za vsakogar, priča tudi podatek, da je imel najmlajši udeleženec le 3 leta, najstarejši pa 75 let.

Veliko število današnjih tekmovalcev se pripravlja na bližajoči se Ljubljanski maraton. Današnji dogodek jim je služil kot odlična priprava na največji tekaški dogodek v Sloveniji, hkrati pa obljubljajo, da se naslednje leto spet vrnejo v Kamnik, da preverijo ali žalostna grofična Veronika iz Malega gradu še vedno čaka na svojega odrešitelja. 

Čestitke vsem tekačem!


<< Nazaj | Novice