Mali grad

Srečno 2018, Kamnik!

01.01.2018

 

Srečno 2018, Kamnik!Kamnik je že tradicionalno novo leto na prostem pričakal s koncertom na Glavnem trgu. Za dobro voljo je tokrat poskrbela Skupina Špica. Obiskovalce sta tik pred polnočjo na odru pozdravila župan Občine Kamnik Marjan Šarec in direktorica Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik Božena Peterlin.

»V letu 2017 je bilo veliko lepega, veliko dobrega in tudi kakšna neprijetna zadeva, ki jo bomo hitro pozabili in se veselili novega leta. Želim vam, da bi vam bilo leto 2018 čim bolj naklonjeno, da bi se vam izpolnilo čim več želja, da bi se med seboj razumeli, da bi dosegli, kar si želite, in da bi živeli v miru, zdravju in zadovoljstvu. Naj bo leto 2018 veselo, zdravo in zadovoljno. Preživite ga v krogu tistih, ki jih imate radi in ki imajo radi vas,« je zbranim ob skoku v novo leto čestital župan Marjan Šarec.

»Minulo leto je bilo za Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik dobro leto. Uspešno smo izpeljali veliko projektov in prireditev ter pozitivno vplivali na celotno lokalno skupnost. Glas o Kamniku smo ponesli tudi čez mejo, kar se je odražalo v dobri turistični sezoni. Za leto 2018 vam želim predvsem zdravja, sreče in zadovoljstva ter da bi dosegli cilje, ki ste si jih zastavili. Vzemite si čas zase in za svoje najdražje,« pa je dejala Božena Peterlin.

S tradicionalnim silvestrovanjem so se prireditve v okviru Pravljičnega Kamnika zaključile. Pričele so se 1. decembra, ko je župan Občine Kamnik Marjan Šarec prižgal praznično okrasitev, ter so se odvijale celotni december. Za pestro dogajanje je poskrbela Pravljična hiška pod Malim gradom in tudi prireditve ponudnikov v mestnem središču. Od leta 2017 pa smo se v Kamniku poslovili s tradicionalnimi koncerti. V četrtek, 28. decembra, so nastopili kamniški glasbeniki Manca Berlec, Spock Studios, Sun Drops, Fat Pigeon in DJ Peter Jerič, v petek, 29. decembra, Poskočni muzikanti, v soboto, 30. decembra, pa so navdušili The Mint, Joker Out in Big Foot Mama.

Brezplačno drsališče v Keršmančevem parku pa ostaja odprto do 25. februarja 2018.

Besedilo: Samo Trtnik, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik
Fotografije: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice