Mali grad

Srečanje župana s kamniškimi duhovniki

13.01.2011

 

Župan Marjan Šarec se je skupaj z vodjo Oddelka za družbene dejavnosti, Lilijano Juhart Mastikosa srečal z duhovniki občine Kamnik. Na srečanju so županu predstavili probleme posameznega župnišča in se dogovorili o nadaljnjem sodelovanju.

Župan je poudaril, da se kljub težkim časom in recesiji Občina trudi ohranjati kulturno dediščino, kulturne spomenike. Tako je v predlogu proračuna za leto 2011 ohranila postavko "obnova sakralnih objektov" v višini 18.000 evrov oziroma povečala postavko "sofinanciranje kulturnih prireditev in objektov" za 10.000 evrov, saj se zaveda, da je cerkev pomemben spodbujevalec kulturnega življenja.

Želja po korektnem sodelovanju med občino in župnijo je obojestranska, saj je le na tak način možno uresničevati skupne cilje. Glede na znatno znižanje proračuna občine Kamnik za leto 2011 so se predstavniki posameznih župnišč občine Kamnik soglasno dogovorili, da bodo sami določili katere težave se bodo reševale prioritetno in kateremu župnišču se bodo dodelila proračunska sredstva.


<< Nazaj | Novice