Mali grad

Srečanje starostnikov v sklopu »Tedna Rdečega križa«

12.05.2011

 

Od 8. do 15. maja vsako leto poteka »Teden Rdečega križa«, kjer posamezna Območna združenja s svojimi prireditvami skušajo predstaviti svoje delovanje.

 

Tako v Kamniku že cel teden poteka več predstavitev, prva je bila že v nedeljo v sklopu »Perovanja«, kjer so prikazali uporabo avtomatskega defibrilatorja, na OŠ Šmartno poteka prikaz prve pomoči, v Matični knjižnici poteka prireditev za predšolske otroke, socialno ogroženim se razdeljuje hrana, z merjenjem krvnega sladkorja sodelujejo na prireditvi v Komendi in še bi lahko naštevali.

 

Danes pa je potekala prireditev z naslovom "Najdi prostovoljca v sebi". Dvorana v Domu starejših občanov Kamnik je bila polna vseh generacij, mladih, starih in tistih vmes.

 

Zbrane je najprej pozdravila direktorica Doma, Marija Rems, predsednik Območnega združenja RK Kamnik, Vladimir Breznik pa se je vsem zahvalil za sodelovanje in pomoč pri organizaciji Tedna Rdečega križa.

 

Da je potrebno pomen prostovoljstva širiti med mladimi, je v svojem nagovoru poudaril tudi ravnatelj OŠ Frana Albrehta, Rafko Lah. »V času, ko družba hlasta po denarju, vrednote izgubljajo pomen. Tudi prostovoljstvo. Prav je, da te vrednote širimo med mladimi, saj na mladih svet stoji. Bodimo drug drugemu ljudje, bodimo drug drugemu v pomoč!« pa je svoj govor sklenil kamniški župan Marjan Šarec.

 

Da so temo današnje prireditve vzeli resno, so v prisrčnem kulturnem programu prikazali učenci podružnice Nevlje, ki so se predstavili s plesom, pesmimi in recitacijami, na koncu pa vse starostnike in obiskovalce prireditve obdarili z darili, ki so jih izdelali sami.  


<< Nazaj | Novice