Mali grad

Srečanje skupin medgeneracijskega društva Jesenski cvet

11.11.2013

 

V soboto, 9. novembra 2013,  je v Domu starejših občanov Kamnik potekalo 2. srečanje članov skupin za samopomoč Medgeneracijskega društva Jesenski cvet, ki delujejo na območju občine Kamnik. Dogodek je bil namenjen druženju in spoznavanju prostovoljcev in članov skupin.

Svoje delo so predstavile skupine PAGLOVEC z voditeljico Rezko Zore, DOBROVOLJČKI z voditeljico Natašo Brišnik, METULJI z voditeljem Jožetom Gajškom, BODEČA NEŽA  z voditeljicama Antonijo Hrastovec in Vero Baloh, skupina MARJANCE z voditeljicama Irmo Marijo Končnik in Branko Lap ter skupina ZA-UPANJE z voditeljicama Tatjano Prašnikar in Kartini Djalil.  

V imenu občine Kamnik je prisotne pozdravila podžupanja mag. Julijana Bizjak Mlakar, ki je opozorila na pomen medgeneracijskega sodelovanja in solidarnosti ter prisotnim prostovoljcem in članom  zaželela še nadaljnje uspešno delo.

Kot posebna gostja je predstavila svoje življenjske izkušnje kamniška pesnica Darinka Slanovec iz Mekinj, ki je prisotne navdušila z recitacijo svojih pesmi. Vodstvu Občine Kamnik se je zahvalila za sofinanciranje pomoči na domu, ki njej in mnogim drugim omogoča, da lahko kljub bolezni in invalidnosti živijo v domačem okolju.

Članice in člani  skupin za samopomoč so predstavili pestro dejavnost skupin, ki jim lepša in dodatno  osmišlja  tretje življenjsko obdobje ter vsebuje pogovore, druženje, prenašanje izkušenj in modrosti na mlajše generacije, ročna dela, petje ipd. Ob petju, skeču, pogovorih in pogostitvi so urice druženja prisotnim kar prehitro minile.


<< Nazaj | Novice