Mali grad

Srečanje partnerjev projekta CYCLO – kolesarska mesta

22.03.2012

 

Danes je župan Marjan Šarec pozdravil udeležence Srečanja partnerjev projekta CYCLO – kolesarska mesta, ki bo dva dni potekalo v Konferenčni dvorani hotela Malograjski dvor. Povedal je, da je ponosen, da se projekt CYCLO – kolesarska mesta izvaja ravno v naši občini ter dodal, da spodbujanje uporabe kolesa kot prevoznega sredstva v vsakodnevnem prometu pomeni za samo ohranjanje urbanega okolja ogromno, da nas takšni projekti silijo k dodatnemu premisleku kaj narediti, da bo kakovost življenja v občini boljša. Popularizacija kolesa kot oblika mobilnosti na področju turizma pa je vsekakor pomembna in dobrodošla za splošni turistični razvoj mesta.

Prisotne je pozdravila tudi direktorica Centra za razvoj Litija d.o.o. Aleksandra Gradišek, nato pa se je srečanje nadaljevalo s predavanjem gostujočega strokovnjaka iz Evropskega metropolitanskega inštituta ter  tekočimi zadevami na projektu.

Projekt CYCLO – kolesarska mesta, s podnaslovom Lokalne priložnosti za trajnostno mobilnost in razvoj turizma, se je pričel izvajati leta 2010, zaključil pa se bo konec leta 2012. V projektu sodeluje 10 partnerjev (iz Italije, Portugalske, Španije, Slovenije, Grčije in Cipra), med njimi tudi Center za razvoj Litija d.o.o., vodilni partner pa je občina Chiarravalle iz regije Marche, Italija. Projekt se izvaja v občinah Razvojnega partnerstva središča Slovenije (tudi v občini Kamnik). Glavni cilj projekta je spodbujati uporabo kolesa kot prevoznega sredstva v vsakodnevnem prometu v srednje velikih in majhnih mestih, kot tudi razvoj kolesarskega turizma.


<< Nazaj | Novice