Mali grad

Srečanje mladih kmetov občine Kamnik

12.02.2018

 

Srečanje mladih kmetov občine KamnikV Klubu Kino dom se je dopoldan, na pobudo Zveze slovenske podeželske mladine, odvijalo srečanje mladih kmetov občine Kamnik, kjer sta zbrane pozdravila in nagovorila tudi župan Marjan Šarec in pomočnica vodje oddelka za področje finančnega poslovanja Občine Kamnik Marija Kos.

Približno 30 mladih kmetov občine Kamnik je v Domu kulture Kamnik prisluhnilo izzivom, pobudam in izkušnjam ter skupaj oblikovalo vizijo razvoja kmetijstva. Gre za prvi takšen dogodek, katerega pomemben del je predstavljalo tudi povezovanje, saj le-to pomeni prenos znanja in izkušenj ter predstavlja konkurenčno prednost in vzvod razvoja. Mladi kmetje namreč predstavljajo prihodnost slovenskega kmetijstva in s tem pomembno sooblikujejo tudi naše okolje. S svojim kmetovanjem prispevajo k prehranski oskrbi, ohranjajo  krajino, krepite pa tudi razvoj podeželja v občini.

Župan Marjan Šarec je zbrane nagovoril pred samim srečanjem in jih med drugim pozdravil z naslednjo mislijo: »Lepo pozdravljeni na današnjem srečanju. Veliko se vas je zbralo danes tukaj, glede na to, da morda trenutni čas določenim temam na tem področju ni nenaklonjen. Srečanje je namenjeno predvsem vam, da boste prišli do novih spoznanj, videli trende na tem področju in dobili usmeritve, kako naprej. Mladi kmetje ste tisti, ki ste perspektivni in lahko kaj storite.«

Pomočnica vodje oddelka za področje finančnega poslovanja Marija Kos je govorila o aktivnostih lokalne skupnosti s področja kmetijstva, kmetijski svetovalec iz Kmetijsko – gozdarskega zavoda Kamnik Anton Jamnik je spregovoril o rabi kmetijskih zemljišč v letu 2017 za območje občin Kamnik, Komenda in Mengeš, smernice kmetijske politike po letu 2020 pa je predstavila predstavnica Zveze slovenske podeželske mladine, skupine za mlade kmete in kmetijsko politiko Doris Letina.

Sledil je pogovor z mladimi kmeti in predstavitev možnosti povezovanja in delovanja mladih kmetov.


<< Nazaj | Novice