Mali grad

Srečanje ljubiteljev starodobnikov »Na hribčku« v Šmartnem

03.05.2015

 

Društvo dogodek Kamnik je včeraj skupaj s Toneton Rajsarjem organiziralo zbor starodobnih vozil »Na hribčku« v Šmartnem, ki se ga je udeležilo dobrih trideset voznikov in ostalih ljubiteljev starih vozil, med katerimi smo videli nekaj zanimivih primerkov.

Udeleženci so se z vozili podali na pot Kozjak – Motnik, pot pa so nadaljevali proti Srednji vasi, Potoku in Vasenem in se pripeljali na prireditve prostor »Na hribčku«, kjer so jih pričakali župan Marjan Šarec, podžupan Igor Žavbi ter poslanka Državnega zbora in nekdanja predsednica Vlade Republike Slovenije mag. Alenka Bratušek.

Tone Rajsar se je zahvalil vsem prisotnim ter organizatorjem. Nato je spregovori še župan Marjan Šarec, ki je poudaril, da je potrebno veliko truda in sredstev za vzdrževanje starih vozil, poslanka Državnega zbora mag. Alenka Bratušek pa je izrazila zadovoljstvo, da vozniki namenjajo toliko časa in ljubezni za ohranitev starih vozil, ki jih po njihovi zaslugi lahko vsi občudujemo, saj bi brez tega veliko teh vozil lahko končalo na kakšnem smetišču.

Sledil je blagoslov vozil, ki ga je opravil župnik Simon Lorber, nato pa so udeležence pogostili z golažem, ki ga je pripravilo Društvo podeželskih žena Tuhinjske doline.

Besedilo in fotografije: Spletni portal Kamničan.si

 


<< Nazaj | Novice