Mali grad

Srečanje krajanov KS Mekinje

22.01.2011

 

Včeraj so člani Sveta KS Mekinje organizirali srečanje krajanov v ŠKD Mekinje, na katerem so krajanom predstavili svoj pogled na dosedanji in prihodnji razvoj KS Mekinje. Predstavili so tudi obsežen dokument z naslovom Investicijski načrt s konkretnimi predlogi investicij in razvojnimi projekti.

V razgovoru s člani Sveta KS Mekinje in krajani je kot predstavnica občine sodelovala podžupanja, mag. Julijana Bizjak Mlakar in pohvalila prizadevanja novega vodstva KS Mekinje. Opozorila je na potrebo po dialogu Sveta KS z občinskim vodstvom, saj mora le-to s skromnimi sredstvi občinskega proračuna, ki ostanejo, ko so pokriti nujni odlivi finančnih sredstev, poskrbeti za najnujnejše projekte vseh 22 krajevnih skupnosti.

Spomnila je na nedavni sestanek občinskega vodstva s predsedniki vseh krajevnih skupnosti v občini, na katerem je bilo dogovorjeno, da bodo le-ti občinskemu vodstvu posredovali seznam potreb krajevnih skupnosti in v dokumentih opozorili na prioritete krajevnih skupnostih.

Krajani so v razpravi obudili spomine na čase samoprispevkov in prostovoljnega dela, pri katerem so bili Mekinjčani vedno pripravljeni sodelovati. Podžupanja je pohvalila pripravljenost krajanov, da z lastnimi prostovoljnimi aktivnostmi, sredstvi in sponzorji prispevajo k hitrejši realizaciji posameznih projektov v krajevni skupnosti. K sodelovanju je pozvala Svet KS in tudi vse občinske svetnike s tega področja, da skupaj sooblikujejo predloge in rešitve.

Sproščen in prijeten pogovor se je nadaljeval ob zakuski, ki so jo pripravili člani sveta KS.


<< Nazaj | Novice