Mali grad

Srečanje krajank in krajanov Krajevne skupnosti Kamnik – center

18.10.2018

 

Srečanje krajank in krajanov Krajevne skupnosti Kamnik – centerV Klubu Kino doma so se včeraj srečale krajanke in krajani Krajevne skupnosti Kamnik – center, zbranim pa sta se v imenu Občine Kamnik pridružila podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana Igor Žavbi in podžupan Matej Slapar skupaj s predsednico Krajevne skupnosti Kamnik – center Ivanko Učakar.

Svet krajevne skupnosti je v mesecu juniju krajanke in krajane Krajevne skupnosti Kamnik – center povabil k sodelovanju na natečaju »Polepšajmo in uredimo našo krajevno skupnost«, z namenom, da tudi to poletje poskrbijo za svoje balkone in vrtove, da zalivajo, presajajo in – fotografirajo svoje ljube zelene prijateljice, da hodijo po ulicah in poteh odprtih oči, zvedavega pogleda, s fotoaparatom ali telefonom v rokah. Že nekaj let zapored se nato v mesecu oktobru srečajo ob zaključku natečaja, posameznikom ob najbolj zgledno urejeni okolici in zglednim gojiteljem cvetja pa podelijo priznanja.

Letošnji prejemniki posebnih priznanj za izjemen trud in estetski vtis so bili Lojzka Flere, Rezka Hočevar, Darja Pirc in Ada Baričevič, Apartma Kotnik, NLB, d. d. Poslovalnica Kamnik ter Slaščičarna in kava bar Šutna, podeljenih pa je bilo 150 pohval.

Predsednica Krajevne skupnosti Kamnik – center Ivanka Učakar je ob tej priložnosti predstavila delo, ki so ga člani Krajevne skupnosti opravili v letošnjem letu.

Podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana Igor Žavbi pa je ob tej priložnosti krajankam in krajanom ožjega dela mestnega središča dejal: »Lep pozdrav ob vašem prazniku, ob srečanju krajank in krajanov Krajevne skupnosti Kamnik – center. Ste ena izmed 22 krajevnih skupnosti in ena izmed največjih. Krajevne skupnosti potrebujemo, saj nas opozarjajo na to, kaj je potrebno storiti, opozarjajo na napake in predlagajo izboljšave, dajejo različne predloge in pobude. Kar pa je najpomembnejše, je to, da je Krajevna skupnost Kamnik – center ena redkih, ki skrbi, da se krajani srečujejo, da se družijo. Skrbi za urejeno mestno jedro z natečajem »Polepšajmo in uredimo našo krajevno skupnost«. S sodelovanjem se občanke in občani pridno odzovete, komisija pa, sem prepričan, vsako leto odgovorno izbere tiste najboljše. Vesel sem, da akcija živi in hvala vsem, ki v njej sodelujete.«

Predsednik Sadjarsko-vrtnarskega društva Tunjice Valentin Zabavnik je predstavil bogato zgodovino sadjarstva in stare sadne sorte, nasad katerih si lahko ogledate v Tunjicah, okušali smo lokalno pridelano sadje, otroci Otroškega pevskega zbora enote Marjetica Zasebnega vrtca Sonček pa so poskrbeli za veselo in razigrano glasbeno vzdušje.


<< Nazaj | Novice