Mali grad

Srečanje kamniških upokojencev v Bohinju

01.07.2014

 

Ker je letos spet odpadlo že tradicionalno srečanje slovenskih upokojencev, smo se v Društvu upokojencev Kamnik odločili, da podobno kot lani v Planici pripravimo srečanje vseh naših članov, tokrat v Bohinjskem kotu.

V četrtek, 26. junija 2014, smo se s štirimi avtobusi in okrog 220 udeleženci podali proti Bohinju. Čeprav pravijo, da ima v Bohinju dež mlade, nam je bilo tokrat vreme kar naklonjeno.

Po prihodu v Bohinj smo se najprej okrepčali s krepkimi sendviči, nato pa smo krenili v tri različne smeri, eni so se določili za pohod okrog jezera ali pa z vožnjo z ladjico, drugi pa smo se podali k slapu Savica, izviru Save Bohinjke, tretja skupina pa se jez gondolo povzpela na Vogel.

Ob 13. uri smo se polni lepih vtisov zbrali na zbornem mestu pri žal zapuščenem hotelu Zlatorog in se z avtobusi odpravili proti Ribnem, kjer smo se na piknik prostoru okrepčali s kosilom, nato pa se veselo zavrteli ob zvokih ansambla Dolomiti. V Ribnem nas je pozdravila in zaželela prijetno druženje tudi podžupanja občine Kamnik in kandidatka DESUS  za poslanko DZ mag. Julijana Bizjak Mlakar. V prijetnih pomenkih, nekateri so se poskusili tudi na balinišču, je četrtkovo popoldne hitro minilo in v veselem razpoloženju smo se nekaj po 18. uri odpravili proti domu.

Besedilo: Franc Svetelj
Fotografije: F. Svetelj, S. Simšič


<< Nazaj | Novice