Mali grad

Srečanje dam domače glasbe

23.06.2013

 

Predzadnjo junijsko nedeljo so se v Kamniku zbrale dame domače glasbe. Na Glavnem trgu jih je pozdravil župan Marjan Šarec.

Pred desetimi leti so pevke narodno-zabavnih ansamblov bolj za šalo ustanovile klub Dame domače glasbe. V njem so se zbrale stanovske kolegice, ki jih druži ljubezen do petja in glasbe. Sprva njihov klub ni bil številčen, zdaj pa so njihove vrste precej okrepljene. Iniciatorka ustanovitve je bila Cita Galič, prva predsednica Majda Renko Petrič, aktualna predsednica pa je Stanka Kovačič. Trenutno jih je 30. Družijo jih tudi vsakoletna srečanja in izleti, ki jih organizira ena od njih. Letos so izdale dvojno zgoščenko, na katerem so, med drugimi, najbolj prepoznavne uspešnice posameznega ansambla, v katerem so dame uspešno prepevale.

Kot že rečeno, vsako leto se ena izmed dam povabi v svoj domači kraj, tako jih letos gosti mesto Kamnik. Iz našega lepega mesta prihajajo Brigita Vrhovnik Dorič, Joži Kališnik, Joži Vidic Gabrijel in Ema Prodnik. Prijazna vodička Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik jih je popeljala na Mali grad, ogledale so si knjižnico, stari del mesta– Šutno, na Glavnem trgu pa jih je pozdravil tudi župan Marjan Šarec ter jim zaželel uspešno nadaljevanje gojenja te zvrsti glasbe. 


<< Nazaj | Novice