Mali grad

Srečanje Policijskega veteranskega društva Sever Kamnik

29.04.2015

 

V Planinskem domu Komenda se je popoldan odvijalo srečanje Policijskega veteranskega društva Sever Kamnik, ki se ga je v imenu Občine Kamnik udeležil podžupan Igor Žavbi.

Predsednik Policijskega veteranskega društva Sever Kamnik Matjaž Ravnikar je predstavil poročilo preteklega leta, ko so sodelovali na mnogih slovesnostih v občini Kamnik in v sosednjih občinah, bili aktivni pri pripravi slovesnosti z ostalimi veteranskimi organizacijami Občine Kamnik in sodelovali na dogodkih krovne organizacije Policijskega veteranskega društva Sever Ljubljana. Vsekakor pa ni pozabil pohvaliti tudi praporščaka kamniškega odbora Franca Grilca in Andreja Štiftarja. Kot je še dejal, je društvo aktivno tudi v Koordinacijskem odboru veteranskih in domoljubnih organizacij, ki združuje Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Kamnik-Komenda, Zvezo združenj borcev za vrednote NOB Kamnik, Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana - odbor Kamnik, Zvezo slovenskih častnikov Kamnik-Komenda in Društvo general Maister Kamnik. Zahvalil pa se je tudi Občini Kamnik za dobro sodelovanje in za to, da so s strani Občine pozvani praktično na vse prireditve, ki jih pripravlja.

Zbranim je nekaj besed namenil tudi predsednik Policijskega veteranskega društva Sever Ljubljana Emerik Peterka in pohvalil izredno pripravljenost ter tesno sodelovanje z odborom Kamnik. Dejal je, da dogodkov in slovesnosti, ki so jih pripravljali v lanskem letu resnično ni bilo malo, kar preko 100, in da bo tako ostalo tudi v letošnjem letu, ko bodo njihove aktivnosti med drugim usmerjene v povečanje števila članov društva. 

Podžupan Igor Žavbi se je zahvalil za preteklo delo društva in za sodelovanje praporščaka na vseh pomembnejših slovesnostih v občini Kamnik, ravno tako pa ni pozabil na pomembno delo, ki ga opravlja Koordinacijski odbor veteranskih in domoljubnih organizacij, katerega predsednik je v letošnjem letu Matjaž Ravnikar.

Ob koncu so sledile še volitve novega predsednika Policijskega veteranskega društva Sever Kamnik, na to mesto so člani kamniškega odbora izvolili Janka Brinovca in mu ob tej priložnosti iskreno čestitamo.  

 

 


<< Nazaj | Novice