Mali grad

Srce Slovenije v Erbergovih paviljonih podelilo znak kakovosti novim 22 ponudnikom

20.06.2019

 

Srce Slovenije v Erbergovih paviljonih podelilo znak kakovosti novim 22 ponudnikom

Po novem se s certifikatom kolektivne tržne znamke Srce Slovenije ponaša že 174 prehranskih in rokodelskih izdelkov z območja Srce Slovenije. Ponudniki strokovno ocenjenih in visoko kakovostnih izdelkov so certifikate prejeli na slovesni podelitvi, ki je potekala v ponedeljek, 17. junija 2019, v Erbergovih graščinskih paviljonih v Dolu pri Ljubljani. 

Certifikate kakovosti novim 22 nosilcem certifikata, ki so pridobili pravico do označevanja svojih izdelkov z znakom Srce Slovenije, sta podelila predsednik Lokalne akcijske skupine Srce Slovenije Željko Savič in Mojca Štepic, direktorica Razvojnega centra Srca Slovenije, ki je izrazila vsem prejemnikom čestitke in se jim zahvalila za izkazano zaupanje. Poudarila je pomen medsebojnega povezovanja ter predstavila možnost prodaje certificiranih izdelkov v prvih prodajnih kotičkih v Srcu Slovenije.

Kolektivna tržna znamka Srce Slovenije od leta 2016 dokazuje preverjeno kakovost, pristnost in srčno poreklo izdelkov na območju Srca Slovenije. Na letošnji razpis so se lahko prijavili ponudniki unikatnega in industrijskega oblikovanja ter pridelovalci in proizvajalci prehranskih izdelkov iz občin Dol pri Ljubljani, Kamnik, Litija, Lukovica, Moravče in Šmartno pri Litiji. Tokratna slovesna podelitev certifikatov je pospremila tretje ocenjevanje izdelkov, ki je potekalo letos spomladi. Predhodno pozitivnim ocenjenim izdelkom se je tako pridružilo novih 50 prehranskih in rokodelskih izdelkov 22 ponudnikov iz območja LAS Srce Slovenije.

Med ocenjevalci sta bila poleg etnologa prof. dr. Janeza Bogataja in svetovalke za načrtovanje turizma in gostinstva doc. dr. Tanje Lešnik Štuhec še kuharski mojster Franci Jezeršek za prehransko dediščino in oblikovalec Matej Zupančič v primeru rokodelskih izdelkov. Slednji sodeluje z rokodelci in prehranskimi ponudniki pri izpopolnitvi celostne grafične podobe izdelkov.

 Vsi izdelki s tržno znamko Srca Slovenije ter njihovi ponudniki so predstavljeni na spletni strani www.srce-slovenije.si. Letošnji prejemniki certifikata kakovosti kolektivne tržne znamke Srce Slovenije so:

Aktivnosti certificiranja in prodaje izdelkov z območja Srce Slovenije je sofinancirano iz projektov LAS Srce Slovenije, ki jih sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. 

Besedilo: Mija Bokal, Razvojni center Srca Slovenije

Fotografija: Marjanca Žunič


<< Nazaj | Novice