Mali grad

Spremenjeno delovanje Zdravstvenega doma dr. Julija Polca Kamnik

15.03.2020

 

Zdravstveni dom dr. Julija Polca Kamnik obvešča, da v času epidemije, poteka delo ambulant v ZD Kamnik spremenjeno, in sicer ne več po principu, kdo je vaš osebni zdravnik, ampak glede na vašo problematiko.

Delujoče ambulante so:

POMEMBNO! Občane opozarjamo, da zaradi preprečevanja širjenja okužb, v  ZD Kamnik vstop ne bo mogoč brez predhodnega telefonskega naročila, v izrednem nujnem primeru pozvonite pri vratih urgence.


DODATNO OBVESTILO

ZDRAVSTVENI DOM DR. JULIJA POLCA KAMNIK OBČANKE IN OBČANE OBVEŠČA, DA OD SOBOTE, 14. MARCA 2020, DALJE VELJA POSEBEN REŽIM OBRAVNAVE.

VSA VROČINSKA STANJA, VSI SUMI NA OKUŽBO DIHAL, BODO OBRAVNAVANI KOT POTENCIALNA OKUŽBA S KORONAVIRUSOM. VSTOP V STAVBO ZDRAVSTVENEGA DOMA KAMNIK NI DOVOLJEN!

Pregledi teh bolnikov se bodo izvajali izključno v ambulantnem kontejnerju pred urgenco in v popolni osebni varovalni opremi! Zaradi vaše varnosti in varnosti našega osebja, se je za pregled obvezno najaviti in se dogovoriti za termin pregleda. V nobenem primeru pregled ne bo mogoč brez vnaprejšnje telefonske najave na tako imenovani korona telefonski številki 051/642 922 (od 7. od 19. ure). Nenajavljeni bolniki bodo pozvani, da se najavijo na ta telefon, zato nenajavljeni zaradi vaše in naše varnosti ne prihajajte pred zdravstveni dom! Izjema so življenje ogrožujoča stanja. Bolniki z blažjimi prehladnimi znaki bodo pozvani, naj ostanejo doma. Za vsa ostala stanja urgenca deluje kot običajno.

Za informacije o koronavirusu in bolezni, ki jo povzroča, uporabljajte izključno telefon 080 14 04, korona telefon 051/642 922 (od 7. do 19. ure) pa uporabljajte izključno, če menite, da nujno potrebujete pregled.

Zahvaljujejo se vam za razumevanje.


Zdravstveni dom dr. Julija Polca Kamnik z današnjim dnem, 13. marcem 2020, omejuje dostop v prostore zaradi prevetivnih ukrepov in organizira ter izvaja samo nujne naloge. Odpovedane so preventivne aktivnosti, kot so dejavnosti Centra za krepitev zdravja, fizioterapija, ne nujna zobozdravstvena oskrba, redni in ne nujni pregledi ter podobno.

Ostanejo pa, poleg seveda nujnih zadev, naslednji pregledi oziroma aktivnosti:

Paciente se bo na vhodu v stavbo spuščalo posamezno. Triažna služba bo na vhodu preverjala stanja pacientov in presodila o nujnosti obravnave.

NUJNA MEDICINSKA POMOČ DELUJE POPOLNOMA NEMOTENO.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Besedilo: Zdravstveni dom dr. Julija Polca Kamnik


Preventivni ukrepi

Pri vsem tem naj poudarimo, da za okužbo z virusom SARS-CoV-2 velja enaka preventiva kot pri drugih nalezljivih bolezni, ki povzročajo okužbe dihal. Kot navaja Nacionalni inštitut za javno zdravje, je pri preprečevanju okužbe z virusom SARS-CoV-2 tako kot pri drugih nalezljivih boleznih, ki povzročajo okužbe dihal, priporočljivo upoštevati naslednje vsakodnevne preventivne ukrepe:

V primeru poslabšanja stanja (težko dihanje, pojav apatičnosti in zmedenosti ipd.), se preko telefona posvetujte z vašim osebnim zdravnikom glede nadaljnjih ukrepov.

Vsa priporočila in navodila lahko spremljate na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje, in sicer na povezavi tukaj.

Video vsebina higiena kašlja in nasveti za umivanje rok je dostopna TUKAJ


<< Nazaj | Novice