Mali grad

Sprejem članov mednarodne skupine fotografov EPHAP

13.07.2012

 

Dopoldan je župan Marjan Šarec v sejni sobi občinske stavbe Občine Kamnik sprejel člane mednarodne skupine fotografov EPAHP. Letošnje srečanje EPHAPA – a je organiziral Foto klub Anton Ažbe skupaj s Foto klubom Kamnik.

Mednarodna skupina fotografov EPHAP združuje fotografe iz Avstrije, Češke, Madžarske, Nemčije, Romunije, Slovaške, Srbije in Slovenije. Njen ustanovni član je Peter Pokorn, med člani EPHAP – a  pa našo občino mednarodno zastopa tudi Kamničan in član Foto kluba Kamnik Klemen Brumec. Država gostiteljica pripravi srečanje članov in o dogodku spremljajočo fotografsko razstavo.

Danes so si fotografi ogledali Kamnik, kjer jih je sprejel in pozdravil župan Marjan Šarec. Ob tej priložnosti jim je zaželel mnogo fotografskih užitkov ter predstavil naše mesto in njeno okolico. Zahvalil se je za prijeten obisk, hkrati pa izrazil spoštovanje do fotografov in fotografije, saj je »za dobro fotografijo potreben čas, motiv in pravi trenutek«, je še povedal.

Ustanovni član mednarodne skupine fotografov EPHAP Peter Pokorn je na kratko predstavil člane skupine in izrazil veselje ob sprejemu ter upanje, da se ponovno srečajo, tudi v občini Škofja Loka. Županu Marjanu Šarcu se je skupaj s Klemnom Brumcem iskreno zahvalil za današnji sprejem. 

Člani EPHAP – a so se nato skupaj s člani Foto kluba Kamnik odpravili na Veliko planino in ne moremo mimo dejstva, da je tudi skozi objektive mednarodnih fotografov Velika planina resnično lepa.

                                                                                                           


<< Nazaj | Novice