Mali grad

Spoštujemo tradicijo – tretji teden dogajanj v okviru prireditve "Kamnik. Decembra. Čas veselja."

24.12.2012

 

Tretji teden decembrskega dogajanja smo naslovili Spoštujemo tradicijo. S programom smo pričeli že v četrtek, ko so obiskovalce na hladen decembrski večer ogreli moški glasovi prvega slovenskega pevskega društva Lira. Kamniški zbor letos praznuje že 130. letnico, zadnja leta pa jih uspešno vodi prof. dr. Andrej Misson.

Sproščeno in čarobno vzdušje se je nadaljevalo na Trgu Svobode, kjer je ob jaslicah, ki jih je postavil Simon Zorman, zapela ženska vokalna skupina Brinke

Tudi petkovo popoldansko dogajanje je bilo v znamenju zborovskega petja. Na glavnem odru je nastopil Mešani pevski zbor Cantemus. Vodi ga Andreja Martinjak, zbor pa sodi v sam vrh zborovskih sestavov, tako v Sloveniji kot tudi v Evropi. Obiskovalce so tokrat navdušili z božičnimi pesmimi.

Sledili so ritmi jazz glasbe, ki sta jo najprej popestrila Anže Žurbi na kahonu in Sandi Horvat na kitari in vokalu, kasneje se jima je z bandom pridružila Ana Bezjak.

Sobotne dopoldanske ure so minile v znamenju kamniških pevk in pevcev. Nastopil je mešani pevski zbor DKD Solidarnost, nato pa so z ljudskimi pesmimi dogajanje popestrile ljudske pevke Predice.

Ko se je zmračilo, so Kamnik obiskali koledniki. Svojo pot so začeli na Šutni in na različnih točkah v mestnem jedru peli božične pesmi. Komorni pevski zbor Šutna je petje zaključil na glavnem odru, kjer je s svojim nastopom mesto še dodatno praznično obarval.

Nato so v mestu zadonele zimzelene melodije Lada Leskovarja, ki sodi med klasike poustvarjalcev slovenskih zimzelenih melodij. Svojo pevsko kariero je začel v šestdesetih letih in osvojil tako slovenski, jugoslovanski kot evropski glasbeni prostor. Obiskovalcem je povedal, da je v Kamniku prvič nastopal že leta 1962.

DJ Aqua je nato poskrbel za pravo praznično vzdušje, in sicer z božično »oldies goldies« glasbo.

Narodno-zabavno nedeljo je popestril ansambel Novi sosedje, ki je s svojim simpatičnim nastopom ogrel prav vsakega obiskovalca.

Vabimo vas, da se nam na pestrem decembrskem dogajanju pridružite tudi zadnji teden v decembru, ki smo ga poimenovali »Novoletno rajanje«.  Od srede, pa vse do ponedeljka, 31. decembra, boste obiskovalci deležni raznih koncertov. V sredo vas bo tako zabavala skupina Blue Angel Gang, v četrtek Victory, v petek Soul jazz in jaz, v soboto Tadeja Fatur in Funk band, v nedeljo pa Hamas and Papas z gostom. Vse koncerte pričenjamo ob 19. uri. Ne pozabite pa tudi na silvestrovanje, in sicer v ponedeljek, 31. decembra 2012, s pričetkom ob 21. uri, ko vas bodo v novo leto pospremili Ognjeni muzikanti, lepe želje pa vam bo ob polnoči izrekel kamniški župan Marjan Šarec.

Naj vas pa še enkrat povabimo k dobrodelnosti, saj v sklopu prireditev poteka dobrodelna akcija >Skupaj večji od neba - za otroke in družine iz poplavljenih območij<, ki jo pripravlja Zveza prijateljev mladine. Občanke in občani lahko še vedno sami donirate nekaj sredstev in s tem pomagate otrokom in družinam prizadetim v poplavah. Zbirna škatla se nahaja v prostorih Turistično- informacijskega centra Kamnik, Glavni trg 2, ki je odprt vsak dan od 10.00 do 18.00 ter vsako nedeljo od 10.00 do 14.00. Denar pa lahko nakažete tudi na račun Zveze prijateljev mladine Slovenije, odprtem pri Delavski hranilnici d.d.: SI56 6100 3512 232, sklic 00 07-2324, koda namena: CHAR in s tem pomagate sodržavljanom in narišete nasmeh na obrazu.

Besedilo in fotografije: Zavod za turizem in šport v občini Kamnik


<< Nazaj | Novice