Mali grad

Športno – dobrodelna prireditev CIRIUS Kamnik »Združeni v športu«

29.05.2012

 

Popoldan se je župan Marjan Šarec udeležil športno – dobrodelne prireditve "Združeni v športu", ki se je odvijala v CIRIUS-u Kamnik.

Namen prireditve, obisk košarkarjev – bratov Zorana in Gorana Dragiča (Zoran se zaradi obveznosti prireditve žal ni mogel udeležiti), je bila donacija finančnih sredstev za potrebe mlade ekipe v košarki na vozičkih CIRIUS–a Kamnik, ki jo uspešno vodi Slobodan Banjac in, ki je bil, poleg Zveze za šport invalidov Slovenije - Paraolimpijskega komiteja, pobudnik današnje prireditve.

Vse zbrane je v imenu CIRIUS Kamnik nagovorila v.d. direktorica Isabelle Morel Bera in se bratoma Dragič zahvalila za njuno nesebično pomoč. S pisnimi prispevki in glasbo so se nam predstavili otroci in mladostniki CIRIUS-a Kamnik.

Tudi župan Marjan Šarec je izrazil veselje in spoštovanje do vseh, ki skrbijo za vizijo dobre družbe, ki so solidarni in pomagajo izboljšati kakovost življenja ljudi z omejeno možnostjo gibanja. Našim mladim košarkarjem na vozičkih je iskreno čestital in jim zaželel še mnogo športnih uspehov. Čestitke gredo vsekakor tudi CIRIUS-u Kamnik, Zvezi za šport invalidov Slovenije - Paraolimpijskega komiteja, bratoma Dragič in vsem, ki so sodelovali v današnji športno – dobrodelni prireditvi.

Vsekakor gredo velike zahvale bratoma Dragič, ki sta se odločila ves izkupiček od prodaje koledarja podariti mladi košarkarski ekipi CIRIUS Kamnik za nakup invalidskih vozičkov, prilagojenih igranju košarke na vozičkih.

Po uradnem delu prireditve je sledila predstavitvena tekma v košarki na vozičkih. Med seboj sta se pomerili Mlada ekipa v košarki na vozičkih CIRIUS Kamnik in člani Državne reprezentance v košarki na vozičkih, za nekaj časa pa se jim je pridružil tudi Goran Dragič, ki je imel, kljub izredno uspešni košarkarski karieri, precej težko nalogo. Igralci so poskrbeli za napeto in požrtvovalno igro, da pa je bilo druženje s športnimi zvezdami še bolj veselo in sproščeno, je poskrbel Ansambel Miran Antonin.


<< Nazaj | Novice