Mali grad

Športni teden na počitniškem varstvu

10.07.2014

 

Počitniško varstvo na Osnovni šoli 27. julij je že v polnem zagonu in v tem tednu je tema poskočna zgodba Žogice Nogice! Poskočni so tudi počitnikarji, ki so teden začeli pod košem in z obiskom slovenskega košarkarja Gašperja Vidmarja. Navdušeno so opazovali zvezdnika, ki si je vzel čas in jim pokazal nekaj košarkarskih vragolij.

Nadaljevali smo v športnem duhu in spoznali lokostrelstvo. Preizkusili smo se tudi sami in ugotovili, da streljati z lokom mi lahko. Aktivni smo bili tudi na kamniškem bazenu, kjer je naša najljubša igra tunkanje mentorjev.

Potem se nam je rolalo! Z rolerji, skiroji in rolkami smo preplavili dvorišče in se zabavali ob premagovanju ovir na poligonu.

Dolgčas ni bilo niti umetnikom po srcu, saj smo iz kolaža izdelovali poskočne Žogice Nogice ter zlobne Zmaje Tolovaje, ki smo jih tudi spuščali v Krščmančevem parku. Brez skrbi, noben nam ni ušel!

Do konca tedna počitnikarje čaka še veliko zabave ob štafetnih igrah, izdelovali bomo tudi plakate in drese najljubše nogometne reprezentance, pomerili se bomo v igrah brez mej! Petek bo bolj slavnosten, saj bodo najboljši prejeli pokale, ki jih bomo tudi sami izdelali.

Smeh, šport, dobra volja in ustvarjanje vse to prepleta v počitniškem varstvu, kjer ni nikoli dolgčas! Kljub dežju v zadnjih dneh si tudi počitnikarji znamo sami pričarati sončne počitniške dni.

Več o počitniškem varstvu si lahko preberete na spletni strani pocitniskovarstvo.si.

Besedilo in fotografije: Društvo Počitniško varstvo Kamnik


<< Nazaj | Novice