Mali grad

Športne novice Plavalnega kluba Calcit Kamnik

19.07.2017

 

Zadnja preizkušnja plavalcev prve selekcije PK Calcit Kamnik pred državnim prvenstvom

Športne novice Plavalnega kluba Calcit KamnikV soboto, 15. julija, so plavalci prve selekcije Plavalnega kluba Calcit Kamnik uspešno opravili še zadnjo preizkušnjo pred državnim prvenstvom v avgustu. Osem naših plavalcev: Maja Berlisk, Živa Dobrovoljc, Maja Helena Končar, Lara Seretin, Neža Tekavčič, Jernej Prebil, Žiga Škrjanc in Jan Uršič, s trenerjem Emilom Tahirovićem, se je udeležilo 41. Mednarodnega plavalnega mitinga "Telekom 2017" v Radovljici, v 50 m bazenu, kjer je nastopilo skupno 309 plavalcev iz 14 držav.

Čeprav plavalci formo tempirajo na Letno odprto združeno prvenstvo Slovenije 2017, ki bo potekalo od 3. do 6. avgusta, v Kranju, so na mitingu pokazali solidne nastope in se v močni mednarodni konkurenci uvrščali v finala.

Finalne nastope so si priborili:

Rezultati na strani Plavalne zveze Slovenije.

Čestitamo vsem plavalcem in trenerju ter jim želimo uspešne nastope na državnem prvenstvu!


Mlajši dečki in deklice Plavalnega kluba Calcit Kamnik na Moštvenem in posamičnem državnem prvenstvu v Mariboru uspešno zaključili plavalno sezono

V Mariboru je ta vikend 15. in 16. julija potekalo Moštveno in posamično državno prvenstvo Slovenije za mlajše dečke (12 let in mlajši) in deklice (11 let in mlajše), na katerem je nastopalo 358 plavalk in plavalcev. Udeležilo se ga je 5 plavalk in 9 plavalcev iz 2. in 3. selekcije Plavalnega kluba Calcit Kamnik, ki so s tem tekmovanjem uspešno zaključili plavalno sezono v 50 m bazenih.

V skupnem moštvenem točkovanju se je kamniška ekipa uvrstila na solidno 11. mesto med 28 sodelujočimi klubi, višja mesta pa so ostala rezervirana za slovenske plavalne klube, ki imajo ta privilegij, da lahko trenirajo v bazenih v svojem kraju. Le štirje iz naše ekipe so tekmovali v nosilnem letniku (2 deklici in 2 dečka), ostalih deset se je pomerilo z leto ali dve starejšimi plavalci, zato se njihovega uspeha še toliko bolj veselimo.

V posamični konkurenci sta najbolj izstopala Iza Videc (10 let) in Nik Peterlin (11 let), ki sta si v mlajšem letniku prislužila diplomi v disciplinah:

Iza Videc si je v svojem letniku priplavala še dve 4. mesti na 200 m prosto in 200 m mešano ter dve 5. mesti na 200 m prsno in 200 m hrbtno. Nik Peterlin je v svojem letniku na 400 m prosto zasedel 4. mesto. Taja Vejnovič, ki je tekmovala v nosilnem letniku (2006), je na 200 m prosto zasedla 5. mesto, na 200 m mešano 6. mesto in na 50 m prosto 7. mesto. V nosilnem letniku se je med dečki (2005) najbolje izkazal Jakob Prebil z uvrstitvijo na 5. mesto na 100 m hrbtno in na 8. mesto na 50 m delfin.

Tudi v štafetah so se Kamničani dobro izkazali. Najboljšo uvrstitev so dosegli dečki v štafeti 4 x 50 mešano, kjer so v postavi Bor Slana, Jakob Prebil, Rok Vejnovič in Nik Peterlin, s časom 2:31.29, med 33 ekipami zasedli 7. mesto, v štafeti 4 x 50 m prosto pa 13. mesto. Štafeta deklet v postavi: Iza Videc, Taja Vejnovič, Iza Vidmar in Maša Mikuš je v štafeti 4 x 50 m prosto med 27 ekipami zasedla 12. mesto, v štafeti 4 x 50 mešano pa 14. mesto.

Skupno so kamniški plavalci zabeležili 73 štartov in dobro izboljšali svoje osebne rekorde. Izkušnje na največjem državnem tekmovanju so si tako pridobili:

Čestitke vsem plavalkam in plavalcem za dobre nastope, trenerjema za dobro opravljeno delo in hvala vsem staršem za glasno podporo s tribun.

Povezava do rezultatov, objavljenih na straneh Plavalne zveze Slovenije.

Besedilo: Helena Končar, Plavalni klub Kamnik
Fotografije: arhiv Plavalnega kluba Kamnik


<< Nazaj | Novice