Mali grad

Spominska maša za pokojne profesorje, dijake ter uslužbence Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik

20.03.2019

 

Spominska maša za pokojne profesorje, dijake ter uslužbence Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra KamnikZvečer se je v cerkvi Frančiškanskega samostana odvijala spominska maša za pokojne profesorje, dijake ter uslužbence Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik, ki se jo je udeležil tudi župan Matej Slapar.

Gimnazija Kamnik, ustanovljena 1949. leta, je bila desetletja gonilo in vodilo kulturnega življenja v Kamniku. S širitvijo dejavnosti in programov v Gimnazijo in srednjo šolo Rudolfa Maistra Kamnik je kamniška srednja šola danes ena osrednjih izobraževalnih ustanov v Sloveniji. Mnogo izjemnih ljudi, povezanih z njo, profesorjev, nekdanjih dijakov in sodelavcev je že odšlo. S spominsko mašo v cerkvi Frančiškanskega samostana so se spomnili prav njih. Somaševanje je vodil gospod Jure Koželj, sedanji župnik v Preski pri Medvodah.

S klasično glasbo je bogoslužje obogatila instrumentalna skupina The Castlers, ki jo sestavljajo nekdanji dijaki kamniške gimnazije. Po sveti maši so izvedli krajši koncert klasične glasbe, temu je sledilo še prijetno druženje. Dogodek sta organizirala Tina Romšak in Frančiškanski samostan Kamnik.

 


<< Nazaj | Novice