Mali grad

Spomin na Rudolfa Maistra

26.03.2014

 

Dopoldan so učenci Osnovne šole Toma Brejca in Glasbene šole Kamnik v Vremšakovi dvorani proslavili občinski praznik in počastili našega slavnega rojaka – Kamničana Rudolfa Maistra-Vojanova s prireditvijo Spomin na Rudolfa Maistra. Pridružil se jim je tudi župan Marjan Šarec skupaj z ravnateljico Osnovne šole Toma Brejca Mojco Rode Škrjanc in ravnateljico Glasbene šole Kamnik Darko Skalar.

Učenke in učenci so z glasbo in besedo prikazali življenje in delo borca za severno mejo. Tradicionalno prireditev so letos pripravili učenci 6. razreda pod vodstvom učiteljice slovenskega jezika Irene Ačkovič. Z glasbenimi točkami pa so sodelovali učenci z mentorji Glasbene šole Kamnik in vokalna skupina pod vodstvom zborovodkinje Osnovne šole Toma Brejca Mateje Kališnik.

Da prireditev vsekakor pomembno prispeva k ozaveščanju in vzgajanju mladih o zgodovinskih dejstvih slovenskega naroda in o pomembnih dosežkih Kamničana generala Rudolfa Maistra, je med drugim poudaril župan Marjan Šarec ter z navdušenjem zrl v mlade upe, ki so s spoštovanjem počastili spomin na našega generala.

 


<< Nazaj | Novice