Mali grad

Sožitje v petek obeležilo 10. obletnico delovanja

24.04.2010

 

Sožitje, društvo za pomoč osebam z motnjami v duševnem razvoju, je včeraj v Domu kulture obeležilo 10. obletnico delovanja Varstveno delovnega centra Sožitje Kamnik.

Pot, ki se je začela leta 1999, in ki ni bila vedno lahka, je uvodoma opisala Metka Hribar, predsednica Društva Sožitje Kamnik, ter se ob tem zahvalila za pomoč mnogim, ki so pomagali, da društvo in varstveno delovni center danes delujeta v taki obliki. Posebna zahvala županu Antonu Tonetu Smolnikarju, ki je skupaj s sodelavci vedno znal prisluhniti potrebam društva. Župan je predsednici Metki Hribar izročil simbolično darilo ter se zahvalil in iskreno čestital ob jubileju prijateljem, varovancem in zaposlenim VDC Sožitje.

Varovanci varstveno delovnega centra so s plesnimi in glasbenimi točkami pripravili lep program, v katerem so, poleg Plesne skupine VDC Lastovke in Pevskega zbora VDC Sonček, sodelovali še Žiga Svete in Marinka Drolec, Dramska skupina Mekinje, Plesna skupina Danica in plesalci Šole irskega plesa.

Na odru Doma kulture je spregovorila tudi varuhinja človekovih pravic dr. Zdenka Čebašek Travnik ter ob tem dejala, da je vesela, da pozna ljudi, ki vedo kaj pomenita iskrenost in poštenje. Tega je bila v krogu društva in varstveno delovnega centra vedno deležna tudi sama.

V imenu staršev je spregovorila Slavica Navinšek, predsednica nadzornega odbora Društva Sožitje. V preddverju so varovanci, ki je skupno v VDC Sožitje Kamnik dnevno ustvarja 22 ob podpori 6 zaposlenih, predstavili na ogled svoje izdelke.


Fotogalerija

 


<< Nazaj | Novice