Mali grad

Sončna sobota na Veliki planini

25.07.2014

 

Julijska sobota je na Veliko planino pripeljala številne obiskovalce, ki so želeli sobotni dan preživeti na planini, se sprehoditi med pašniki, nadihati svežega zraka in preprosto uživati. Po pašnikih so se razlegali kravji zvonci, pastirji pa so vabili v svoje stanove, kjer so obiskovalci lahko poiskusili njihove mlečne dobrote.

V Preskarjevi muzejski bajti je oskrbnik Žan obiskovalcem veselo razlagal o življenju pastirjev na planini, ter jim razkazal številne muzejske predmete, ter način njihove uporabe. Posebej je poudaril trnič, slani sir hruškaste oblike, okrašen z rezljanimi pisavami, katerega lahko tudi kupite na planini in ga uporabite doma, pri kuhi.

Ta dan je ekipa Velike planine d.o.o., na spodnji postaji nihalke na Veliko planino, odprla prenovljen prostor za piknike. Z žara je zadišalo po sveže pečenih dobrotah, sladokusci pa so se lahko hladili ob sadni kupi ali sladoledu. Obiskovalci Kamniške Bistrice, ki si zaželijo jedi z žara so odslej vabljeni v prijetno senco, ob pogledu na Kamniške vrhove.

Za vse tiste, ki ste bili ta dan kje drugje, pa podobno izkušnjo ponujamo tudi prihajajočo soboto, 26. 7. 2014. Poleg tega boste lahko raztegnili tudi svojo harmoniko, na Zelenem robu in se pomerili na 18. Velikem tekmovanju harmonikarjev ali pa se le zavrteli ob zvokih harmonik oziroma fantov iz Ansambla Prjatli!

Besedilo in fotografije: Polona Grahek, Velika planina d.o.o.


<< Nazaj | Novice