Mali grad

Šolsko nogometno tekmovanje za osnovnošolce

11.05.2015

 

V soboto, 18. 4. 2015, je v dopoldanskih urah Športno dvorano Osnovne šole Frana Albrehta zaznamoval otroški vrvež. Odvijala se je zaključna prireditev Otroške nogometne šole Kamnik, ki deluje pod okriljem Nogometnega kluba Kamnik. Potekal je zaključni turnir šolskega nogometa za prve in druge razrede osnovnih šol Frana Albrehta, Toma Brejca, Šmartno, Stranje, Marija Vera in POŠ Nevlje. Glavno vodilo nogometne šole je poudarek na uživanju v nogometni igri, spoznavanju novih prijateljev ter vzgajanje v duhu »fair playa«, zato izidi iger niso bili v ospredju in se niso beležili.

Igranje je potekalo na treh malih igriščih, kjer so otroci staršem prikazali veliko nogometnih veščin, veselja in želje po igranju nogometne igre. Da je zanimanje za nogomet v Kamniku in bližnji okolici veliko, nam pove podatek, da se je prijateljskega turnirja udeležilo 50 nogometa željnih otrok. Po zaključnem žvižgu zadnje tekme je sledila razglasitev. »Vsi smo zmagovalci« je bil moto celega dopoldneva, zato so bili vsi fantje za njihov trud nagrajeni z diplomami.

Na koncu je bilo največje zadovoljstvo, ko smo skozi celotno prireditev opazovali nasmejane in igrive otroke, zato se bomo v Otroški nogometni šoli in Nogometnem klubu Kamnik zavzemali za še več tovrstnih prireditev za nadobudne nogometaše.

Za vse nadaljnje informacije ste vabljeni, da si ogledate novo spletno stran Nogometnega kluba Kamnik na povezavi www.nk-kamnik.si.   

Besedilo in fotografija: Matjaž Klanšek


<< Nazaj | Novice