Mali grad

Šolska impro liga - Grde srne navdušile občinstvo

18.01.2013

 

Popoldan se je župan Marjan Šarec udeležil Šolske impro lige, kjer je našo občino zastopala ekipa Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik. Po mnenju občinstva in sodnikov sta danes najbolj zabavali in nasmejali ekipi Grde srne iz Kamnika v prvem in Srednja vzgojiteljska šola in gimnazija iz Ljubljane v drugem delu ŠILE.

Šolska impro liga (ŠILA), tekmovanje srednješolcev v gledališki improvizaciji, se po letu premora zopet vrača v Kamnik. Vseslovensko improvizacijsko tekmovanje že vrsto let zabava gledalce širom Slovenije s popolnoma improviziranimi in zabavnimi predstavami. ŠILA je gibanje znotraj gledališča, ki so ga po vzoru »starejše« Impro lige ponudili mladostnikom, dijakom in srednješolcem. V enem večeru se med seboj v igri spontanih reakcij in bujne domišljije pomerita dve ekipi, občinstvo in sodniki pa določijo zmagovalca. Če smo lansko leto lahko mlade talente videli predvsem v predstavah na občinski ravni, se tokrat predstavljajo na državni. Danes so mlade glave 2. kroga Državnega improvizacijskega prvenstva za srednješolce improvizirale na predloge občinstva in nas v Domu kulture Kamnik do solz nasmejale.

Tako smo ob 17. uri navijali predvsem za domače Grde srne (takšno ime si je nadela ekipa Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik), ki so se pomerili z ekipo Ekonomske gimnazije Kranj. Ob 18.30 uri pa je potekala še tekma med gostujočima ekipama Škofijske klasične gimnazije Ljubljana in Srednje vzgojiteljske šole in gimnazije Ljubljana.

Čestitke vsem ekipam za odličen nastop!

Grde srne

Grde srne je improvizacijska ekipa Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik in zastopa Kamnik v državnem prvenstvu v ŠILI (srednješolski improligi).

Ekipo sestavlja devet članov, med njimi trije dečki in šest deklic. Najmlajša v ekipi šteje 14 let (Urška Pečevnik), 6 članov šteje 15 let (Zala Spruk, Albert Šabotić, Dejan Kosić, Alexandra Perčič in Martin Špendl), 2 članici pa sta stari 16 let (Meta Motnikar in Katarina Kumer). Ekipa deluje pod vodstvom Gorana Završnika in Andreja Podbevška.<< Nazaj | Novice