Mali grad

Šola smučanja na Veliki planini

20.02.2018

 

Šola smučanja na Veliki planiniMed letošnjimi novostmi na Veliki planini je tudi šola smučanja, namenjena otrokom do 14. leta starosti, ki osvajajo prve smučarske zavoje. Na voljo so različni termini med zimskimi počitnicami, cena enega termina je 30€. V ceno je vključen štiriurni tečaj in tudi kosilo - pizza ter čaj v okrepčevalnici Skodla.

Planina je odeta v debelo snežno odejo in je pravi raj za zimska doživetja! Priljubljeno družinsko smučišče, le nekaj kilometrov ven z Ljubljane, ponuja doživetja tako najmlajšim kot tudi odraslim, smučarjem začetnikom ter izkušenim. Velika planina je priljubljena med družinami tudi zaradi ugodnih družinskih vozovnic, saj družina smuča le za 40€ dnevno. Vas še nismo prepričali? Tokrat nam med zimskimi počitnicami ne bo dolgčas. Na delu družinske proge smo v sodelovanju s ŠD Grbina pripravili snežni park, kjer lahko otroci izvajajo vragolije na smučkah vsak dan med 17. in 24. februarjem ter med 26. februarjem in 4. marcem. Park poteka po delu družinske proge, ki jo lahko dosežete z vlečnico Zeleni rob ali sedežnico Šimnovec.

Med zimskimi počitnicami so na voljo različni termini tečajev smučanja za otroke, ki želijo osvojiti znanje smučanja ter »natrenirati« smučarske zavoje.

TERMINI ŠOLE SMUČANJA NA VELIKI PLANINI

(19.–25. februar)

  1. 1.      termin

Pon.,19. 2. 2018

9.00–13.00 (malica od 11.00 – 11.30)

  1. 2.      termin

Tor., 20. 2. 2018

9.00–13.00 (malica od 11.00 – 11.30)

  1. 3.      termin

Čet., 22. 2. 2018

9.00–13.00 (malica od 11.00 – 11.30)

  1. 4.      termin

Pet., 23. 2. 2018

9.00–13.00 (malica od 11.00 – 11.30)

 

   

TERMINI ŠOLE SMUČANJA NA VELIKI PLANINI

(počitnice jugovzhodne Slovenije)

1. termin

Pon., 26.2.2018

10.00 – 14.00 (malica 12.00 – 12.30)

2. termin

Tor., 27.2.2018

10.00 – 14.00 (malica 12.00 – 12.30)

Učitelj smučanja vas ob dogovorjenem terminu pričaka pri vlečnici Jurček. Cena enega termina je 30€/udeleženca (ni vključena smučarska vozovnica). Cena vključuje štiriurni začetniški tečaj smučanja ter pizzo in čaj v okrepčevalnici Skodla. Otroška šola smučanja je namenjena otrokom do 14. leta starosti. Obvezne prehodne rezervacije na booking@velikaplanina.si. Število mest je omejeno!

24. februarja pa vse mlade smučarje vabimo na smučarski trening med 9.00 in 14.00, kjer bodo prisotni usposobljeni trenerji iz ŠD Grbina, ter 25. februarja na tekmo državnega prvenstva v grbinah do 15 let, na kateri lahko nastopi prav vsak, ki se prijavi. Preizkusi se v smučarskih zavojih, ki jih boš osvajal med zimskimi počitnicami!

Vsem kamniškim osnovnošolcem so na voljo subvencionirane vozovnice, ki jih sofinancira Občina Kamnik. Tako lahko otroci smučajo le za 9 EUR dnevno. Subvencija v višini 40 odstotkov velja tudi za klasične ter sankaške vozovnice. Za uveljavljanje subvencije opozorite ob nakupu vozovnic na blagajni.

Med zimskimi počitnicami bo smučišče obratovalo vsak dan, in sicer od 9.00 do 15.30. Obratujejo vlečnica Jurček, primerna za začetnike in otroke, vlečnica Zeleni rob ter sedežnica Šimnovec. Tisti, ki se po belih strminah raje spuščate s sanmi, pa vabljeni vsak teden, od četrtka do nedelje, na nočno sankanje! Urejena in razsvetljena proga je dolga 2,5 kilometra, v soju zvezd in razgleda nad kamniško kotlino pa je sankanje na Veliki planini zares pravo doživetje. Na voljo je tudi izposoja sani, in sicer z obvezno rezervacijo po tel. na št. 01/8327-258.

Veliko planino lahko v zimskem času doživite na malce drugačen način in se s krpljami odpravite po snegu. Krpljanje na sveže zapadlem snegu poskrbi za rekreacijo in je eden od najbolj mirnih načinov uživanja lepote narave ter spokojnosti zime na Veliki planini. Pohod s krpljami je odlična rekreacija, ker ne potrebujete urejenih poti, primeren je za ljudi z malo kondicije ter starejše ljudi, za vse, ki okrevate po poškodbah ter ljubitelje narave in hoje po snegu. Za ta šport niso potrebne izkušnje, vse, kar potrebujete, so topla oblačila ter udobni pohodni čevlji, za drugo bomo poskrbeli mi. Krplje in palice si lahko na zgornji postaji nihalke izposodite le za 7 €/dan. Vabljeni na nepozabno in drugačno zimsko izkušnjo po snegu!

Med zimskimi počitnicami bo prav tako vsak dan odprto tudi gostišče Zeleni rob, kamor vas vabimo na kosilo ali malico. Uživali boste lahko na 'plaži', kjer so na voljo ležalniki, se predajali toplim sončnim žarkom ter občudovali razgled na ljubljansko kotlino. Postregli vam bomo z domačimi enolončnicami, kot so jota, ričet, golaž ter druge jedi na žlico, seveda tudi domača klobasa ne sme manjkati! Za sladico pa si le privoščite daleč naokoli znane sladke skutne štruklje. Prav tako je odprta okrepčevalnica Skodla, ki je v neposredni bližini vlečnice Jurček, na zgornji postaji nihalke. Terasa z razgledom vse tja do Nanosa in okrepčilni napitki vabijo!

Vabljeni na smuko po naravnem snegu, najmlajše pa vabimo v šolo smučanja, kjer bodo v spremstvu učitelja smučanja osvojili smučarske zavoje in se okrepčali z pizzo in čajem. Seveda pa ne smete zamuditi obiska snežnega parka, kjer vragolije in skoki na smučkah ne bodo manjkali. Za vse ljubitelje dobre hrane in dobre kapljice, je za vas vsak dan odprto tudi gostišče Zeleni rob, kjer boste v prekrasnih razgledih in domačih dobrotah zares uživali.

Besedilo in fotografije: Velika planina d.o.o.


<< Nazaj | Novice