Mali grad

Šola golfa Arboretum gosti že 6. slikarsko akademijo

10.06.2010

 

V hotelu Malograjski dvor so v teh dneh na ogled razstavljena dela nekaterih velikih imen slovenskega slikarstva -  Franceta Slane, Klavdija Palčiča, Tomaža Perka, Jožeta Kotarja, Roka Slane, Črtomirja Freliha, Simona Kajtne, Viktorja Šesta, Petra Bevsa in Nikolaja Mašukova, ki so se tudi to leto odzvali povabilu na že 6. slikarsko akademijo, katero gosti Šola golfa Arboretum.

Po besedah Mirana Žebaljca, vodje Šole golfa Arboretum, je prva likovna akademija nastala z namenom zbiranja dodatnih sponzorskih sredstev, ki so bila nujna za delovanje šole golfa in potrebe mladih, danes uspešnih golfistov. Akademija se je v teh letih prelevila v prijetno druženje umetnosti in športa, kar je tudi osnovni namen dogodka. Udeleženci akademije so se v Kamniku, kjer so se zadržali nekaj dni, počutili odlično in se, kot obljubljajo, vračajo tudi prihodnje leto.

Otvoritev slikarske akademije je pospremil tudi župan Anton Tone Smolnikar.

Avkcija slik 8. oktobra

Slikarska dela bodo v hotelu Malograjski dvor razstavljena vse do oktobra, ko bo v prostorih hotela potekala avkcija slik. V avgustu bo razstava na ogled tudi v Šoli Idej na Šutni. Zbrana sredstva bodo namenjena izključno za delovanje šole golfa ter nadaljnje aktivnosti mladih golfistov, ki se lahko ponašajo z lepimi uspehi.

Izvrstni uspehi mladih kamniških golfistov

Golf klub Arboretum je že vrsto let vodilni klub na področju mladinskega in tekmovalnega golfa v slovenskem prostoru. Iz njegovih vrst prihajajo trikratni državni klubski prvaki v moški in ženski konkurenci ter državni prvaki v posameznih kategorijah, Kristjan Burkelca - državni prvak do 10 let, Luka Lipovec - državni prvak do 15 let, Boštjan Brumec in Urša Orehek- državna prvaka do 18 let. Kristjan Burkeljca in Max Popovič sta se odlično odrezala tudi na evropskem prvenstvu za najmlajše v kategoriji do 7 let, kjer sta osvojila odlično 6. in 12. mesto. Urša Orehek je v letošnjem letu je osvojila mednarodno amatersko prvenstvo Slovenije, pred dnevi pa je izjemen uspeh, 5. mesto, dosegla tudi na mednarodni tekmi v Nemčiji,  kjer je nastopila večina najboljših amaterskih igralk iz stare celine. Bila je članica reprezentance na Sredozemskih igrah, kjer je dosegla prav tako odlično 8. mesto.

Vse mlade, ki bi radi spoznali igro golfa in tekmovali v njihovi sredini, vabijo, da jih obiščejo v Šoli golfa v Arboretumu v Volčjem Potoku.

 

 


<< Nazaj | Novice