Mali grad

Sodelovanje s Srbijo

31.05.2012

 

V Bačkem Petrovcu je 24. in 25. maja 2012 potekala 1. podjetniška konferenca o lokalnem ekonomskem razvoju. Konference smo se udeležili vsi sodelujoči pri projektu, ki je potekal v okviru programa Exchange 3, visoki uradniki delegacije EU v Srbiji, veleposlanik Republike Slovenije v Srbiji Franci But, predstavniki veleposlaništva Slovaške, lokalni podjetniki, novinarji in drugi. Na konferenci je predaval mag. Robert Špendl, zunanji strokovnjak občine Kamnik, ki je sodeloval kot ekspert za podjetništvo, ves čas trajanja projekta. Njegov prispevek pri uspešno zaključenem projektu je zelo pomemben. S pomočjo izvedenih delavnic je prišel do rezultatov in konkretnih predlogov, kako v občini Bački Petrovac spodbuditi podjetništvo. Eden od glavnih rezultatov projekta je ustanovitev Podjetniškega inkubatorja in sklada za razvoj podjetništva v Občini Bački Petrovac, ki bo tako novonastalim kot že delujočim podjetnikom predstavljal finančno pomoč pri zagonu poslovne dejavnosti. Poudarjen je bil tudi pomen partnerskega sodelovanja med lokalno skupnostjo in podjetniki.

Udeležencem konference smo predstavili občino Kamnik in nekatera uspešna podjetja iz naše občine in poželi kar nekaj občudovanja glede naših naravnih lepot. Tekom izvajanja projekta so se spletle tesne vezi med Kamnikom in Bačkim Petrovcem. Ta vikend so bili na prijateljskem obisku v Bačkem Petrovcu člani nekaterih društev iz Kamnika (Društvo podeželskih žena Pod lipo domačo, Sadjarsko društvo Tunjice,… ).

Občina Kamnik pri tem projektu ni imela nobenih finančnih obveznosti. Naš prispevek je bil predvsem v strokovni podpori in predstavitvi naših izkušenj, ki so za občino Bački Petrovac zelo dragocene. V sodelovanju z občino Bački Petrovac vidimo dobro priložnost za povezovanje na področju podjetništva, turizma in tudi društvenega življenja.


<< Nazaj | Novice