Mali grad

Socialno podjetništvo tudi v Kamniku

26.08.2014

 

V mesecu juniju se je na Šutni odprla trgovina »Reciklarnica«, ki je nadgraditev različnih izmenjav, ki so se na Šutni začele v začetku leta 2013. Tu boste lahko opravili popravilo oblačil (šivalnica), nakita in pohištva (popravila in osvežitev). Kupili boste lahko izdelke ponovne uporabe (nakit, voščilnice, torbe...), rabljena oblačila in ostale predmete, del prostora je namenjen izmenjalnici oblačil, v načrtu pa so tudi ustvarjalne delavnice. Vse aktivnosti so prej objavljene na strani www.facebook.com/reciklarnica.

Trgovina sodi v sklop širše dejavnosti Reciklarnice, katere namen ni zgolj prodaja, temveč druženje občanov, deljenje odvečnih dobrin, osveščanje in varstvo okolja, medgeneracijsko učenje, spodbujanje ustvarjalnosti, vračanje življenja v staro mestno jedro, predvsem na Šutno in razvoj socialnega podjetništva. Delovanje lahko podprete z nakupom okolju prijaznih izdelkov ali z doniranjem predmetov, ki bi jih drugače zavrgli, prav tako ste dobrodošli zgolj na ogled in iskanje idej.

Vsega tega so se lotile Veronika Čop, Špela Rode in Erika Anita Omejec. Ker želi Občina Kamnik spodbujati različne oblike socialnega podjetništva, se je župan Marjan Šarec odločil, da bo podprl omenjeni projekt, in sicer bo občina zagotovila sredstva za zaposlitve preko javnih del za vse tri zaposlene, ki svojo dejavnost trenutno opravljajo povsem prostovoljno.

Osnutek poslovnega načrta je nastal v projektu Zavoda Oreli „Razvoj inovativnosti med generacijami na podeželju z vključevanjem ranljivih skupin.“


<< Nazaj | Novice