Mali grad

Snežne razmere v občini Kamnik

28.12.2014

 

Ponoči je celotno Slovenijo zajelo obilno sneženje. Ekipe Komunalnega podjetja Kamnik d.d., ki v okviru koncesijske pogodbe izvajajo zimsko službo na območju občine Kamnik, so včeraj, 27. 12. 2014, ob 13.30 uri začele s preventivnim posipanjem cest.

Danes, 28. 12. 2014, so okoli 2.30 ure začeli s pluženjem na celotnem območju občine Kamnik, kjer je zapadlo do 20 cm snega.

Trenutno na Kamniškem rahlo sneži in piha veter. Voznice in voznike pa pozivamo, da vožnjo prilagodijo voznim razmeram in naj se na pot ne odpravljajo, če to ni nujno potrebno.

Pristojne službe Občine Kamnik in zimske službe Komunalnega podjetja Kamnik d.d. spremljajo razmere na cestah. Plužne enote so na terenu. Ko bodo občinske ceste splužene, bodo nadaljevali s posipanjem le-teh.

Po podatkih Agencije RS za okolje bo danes še snežilo, najpogosteje v jugovzhodni in vzhodni Sloveniji. Pihal bo okrepljen severni do severovzhodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -11 do -6, v alpskih dolinah do okoli -15. Ponoči bo sneženje povsod ponehalo, začelo se bo jasniti. Jutri bo delno jasno. Veter bo čez dan slabel.


<< Nazaj | Novice