Mali grad

Snežne razmere v občini Kamnik

26.03.2013

 

Včeraj, 25. marca, je bila nadzorna služba občine Kamnik s strani izvajalca zimske službe Komunalnega podjetja Kamnik d.d. ob 4.30 uri obveščena, da se sneg oprijema cestišča in, da so začeli s preventivnim posipanjem občinskih cest. Ker so bile temperature čez dan pod ničlo, so ob 12. uri posipalne enote ponovno pričele s posipanjem občinskih cest, sneženje pa se je v popoldanskih urah še okrepilo.

Največ snega, do 25 cm, je zapadlo na območju Motnika in Špitaliča. V Kamniku z okolico pa do 12 cm snega. V večernih urah so snežne padavine oslabele.

Danes ob 2. uri pa je nadzorna služba občine Kamnik izvajala nadzor nad prevoznostjo občinskih cest, posipalnimi in plužnimi ekipami na terenu, ki so izvajale zimsko akcijo. Ob 4. uri so začeli še s pluženjem pločnikov in parkirišč.

Občinske in regionalne ceste so normalno prevozne. Zaradi spolzkih cest pristojne službe voznike pozivajo, da vožnjo prilagodijo voznim razmeram.

Po podatkih Agencije RS za okolje bo danes oblačno, občasno rahlo sneženje bo čez dan večinoma ponehalo, najkasneje na vzhodu in severovzhodu države. Jutri bo sprva pretežno oblačno, čez dan se bo delno zjasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do -3. V četrtek se bo oblačnost zopet povečala, proti večeru bo v zahodnih krajih pričelo rahlo deževati.

 


<< Nazaj | Novice