Mali grad

Smučišče Velike planine očistili več kot 20 ton kamenja

16.10.2018

 

Smučišče Velike planine očistili več kot 20 ton kamenjaNa spodnji postaji nihalke je bilo že nekaj po osmi uri zjutraj veselo. Delovna akcija, ki je na Veliko planino privabila več kot 50 prostovoljcev, postaja tradicionalna. In da je uspešna, lahko rečemo ob pozitivnih besedah in željah vseh tistih, ki Veliko planino nosijo v srcu in se tovrstnim dogodkom radi pridružijo. Poleg dobrega dela pa akcija prinaša druženje in nova poznanstva. Tako kot smo se nekajkrat pošalili, pa so prav vsi poleg delovnih rokavic, prinesli s seboj tudi zvrhan koš dobre volje. Na akciji se nam je v družbi lanske miss Slovenije, Maje Zupan, pridružila tudi miss Slovenije 2018, Lara Kalanj.

Kot naročeno, je bila tudi letošnja sobotna vremenska napoved odlična. Sonce, višje temperature in sem ter tja kakšen vetrič so privabili prostovoljce in druge obiskovalce na Veliko planino. Že malo po osmi uri zjutraj so se številni prostovoljci začeli zbirati v dolini Kamniške Bistrice. In med vsemi je bilo kar nekaj otrok, ki so se pobiranja kamenja in obiska Velike planine prav veselili. Kljub jutranjemu hladu v dolini se je zbralo večkot 50 ljubiteljev Velike planine. Veselja in smeha je bilo slišati med krajšanjem časa ob čakanju na prvo vožnjo z nihalko, ki je prostovoljce na planino popeljala ob 9. uri. Čeprav smo akcijo izvedli že lani oktobra, pa se je kamenja tudi letos veliko nabralo. Začeli smo na smučarski klančini za najmlajše, ob vlečnici Jurček, ter pridno nadaljevali vse do vrha. Vodja akcije Andrej Potočnik je vodil udeležence, kje in kaj je treba očistiti. Traktorske prikolice so se hitro polnile in smučišče smo do 13. ure očistili več kot 20 ton kamenja.

Dobra volja in prepevanje so naše prostovoljce spremljali vse do vrha, kjer smo se po 'gasilski' fotografiji že lačni in prijetno utrujeni odpravili na malico v gostišče Zeleni rob. Lep sončen dan pa so številni izkoristili še za skok do pastirskega naselja in do Male planine, saj so bile temperature res prijetne za sprehod po jesensko obarvani planini. 

Želeli bi se zahvaliti vsem, ki ste se nam pri akciji pridružili. Hvala za vaš čas in trud. Zdaj pa je naša naloga, da držimo pesti, da bo mati narava letos namenila veliko snega, saj umetnega zasneževanja na Veliki planini ni. In verjamemo, da bomo na odprtju smučišča med prvimi smučarji ponovno srečali prostovoljce, ki so v zahvalo za sodelovanje na sobotni delovni akciji prejeli brezplačno smučarsko sezono.

Podporo izkazali tudi Maja Zupan in Lara Kalanj, miss Slovenije 2018!

Vabilu na delovno akcijo sta se odzvali tudi lanska miss Slovenije Maja Zupan ter novopečena zmagovalka tekmovanja Miss Slovenije 2018, Lara Kalanj. Veliko planino sta obiskali že junija, ko sta se v družbi drugih kandidatk preizkusile v pastirskih opravilih, ob vrnitvi pa sta občudovali jesensko planino, uživali v soncu in se prostovoljcem pridružili ob pobiranju kamenja. Kljub napornemu urniku sta si vzeli čas in pod sloganom Podpirajmo Slovensko, podprimo Slovenijo obiskali Veliko planino in akcijo tudi podprli.

Besedilo in fotografije: Velika planina, d. o. o.


<< Nazaj | Novice