Mali grad

Smo že na polovici Kamfest-a 2016

16.08.2016

 

Kamfest 2016, poletni kulturni festival, je že na polovici poti. Prve štiri dni festivala je organizatorje KD Priden možic razveselilo lepo vreme (razen ponedeljka pozno zvečer) in izjemno dober obisk vseh prireditev. Tako si je okoli 40 prireditev ogledalo kar 10.000 obiskovalcev.

Smo že na polovici Kamfest-a 2016

Največ jih je seveda privabil Glavni oder, predvsem koncerta domačih hiphoperjev Matter in novomeških rockerjev Dan D. Keršmančev park, kjer poteka gledališki program za otroke in odrasle, dnevno obišče od 500 do 800 ljudi, veliko število obiskovalcev pa pritegne tudi dogajanje v starem mestnem jedru, kjer največ ljudi pritegne dogajanje v Park mladih ter ulične predstave v Samčevem predoru.

Vsekakor upamo, da bo vreme festivalu služilo tudi v prihodnjih dneh, saj nas čaka še kar nekaj izjemno zanimivih poudarkov Kamfest-a 2016:

Kamfesta ne bi bilo brez številnih prostovoljcev, ki pomagajo pri izvedbi festivala. KD Priden možic že vrsto let sodeluje z Zavodom Voluntariat pri pripravi "work campa" Kamfest. Letos v njem sodelujejo prostovoljci iz desetih držav, od Nemčije do Tajvana, ki opravljajo različne naloge - od priprave prizorišč do usmerjanja obiskovalcev.

Dan D končno na Kamfestu, dež onemogočil dve prireditvi

Dan D, novomeški rockerji, ki nedvomno sedijo v družbi najboljših skupin na slovenskem glasbenem Olimpu, so končno prispeli tudi na Kamfest. Trajalo je sicer trinajst let, a čakanje se je izplačalo. Kljub slabemu vremenu je tako okoli 700 poslušalcev uživalo v njihovih največjih hitih in glasve so bile bolj mokre od znoja, kot pa od dežja.

Slednji je sicer poskrbel tudi za prvi odpovedi na letošnjem Kamfestu - tako zaradi mokrote in močnega vetra v Keršmančevem parku nismo uspeli izpeljati improvizacijske predstave Maestro, zaradi spolzke poti pa je zaenkrat odpadel tudi tradicionalni Tek na Mali grad s feršterkerjem - a poudarjamo zgolj zaenkrat, saj ga bomo skušali izpeljati v naslednji dneh. Kdaj točno, vas bomo zagotovo pravočasno obvestili.

Sicer pa je ob dežju protokol takšen, da skušamo čim več prireditev vseeno izpeljati. Bandi so pod streho, tako da ni bojazni, da bi odpadel kakšen koncert (razen ob res hudem neurju), otroške predstave ob manjših plohah ponavadi izpeljemo tako, da občinstvo sedi pod streho na odru, edino program Odra v parku, ki je najbolj pod vremenskim udarom, običajno ob dežju odpovemo.

Danes vsekakor upamo na boljše vreme, čakajo pa nas Katalena, otroška predstava Aviarius, Kino Kamfest bo v znamenju grozljivke Idila, na odru Jazz Zaprice se bo predstavil Jošt Drašler, na Večernem odru pa bosta nastopila dva domača benda - Nikki Louder in Matilda prihaja.

Se vidimo!

Besedilo: KD Priden možic
Fotografije: Andrej Kuhelj, Matic Maček in Aleš Romaniuk


<< Nazaj | Novice