Mali grad

Slovesnosti ob prihajajočem državnem prazniku, dnevu suverenosti

22.10.2018

 

Slovesnosti ob prihajajočem državnem prazniku, dnevu suverenostiObmočno združenje veteranov vojne za Slovenijo Kamnik – Komenda letos obeležuje 20-letnico delovanja in 50-letnico ustanovitve Teritorialne obrambe Slovenije. Ob tej priložnosti in v počastitev spomina na polpreteklo zgodovino z ostalimi sodelujočimi pripravljajo tri osrednje dogodke.

Vljudno vabljeni, da se jim pridružite. 

Predstavitev zbornika »Ne pozabimo!«

Ob 20-letnici delovanja Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Kamnik – Komenda in 50-letnici ustanovitve Teritorialne obrambe Slovenijo je bil izdan zbornik z naslovom »Ne pozabimo!«, ki pomeni tematsko nadaljevanje zbornika »Hvala vam!« iz leta 2001. V zborniku so med drugim zbrani zapisi in fotografije različnih avtorjev, novi prispevki o doslej znanih dogodkih ter njihovih okoliščinah v prelomnem času osamosvajanja Republike Slovenije.

Predstavitev zbornika se bo odvijala v torek, 23. oktobra 2018, ob 19. uri v dvorani Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik.

Odprtje razstave »50 let od ustanovitve Teritorialne obrambe v Sloveniji in občini Kamnik«

Vljudno vabljeni na odprtje razstave z naslovom »50 let od ustanovitve Teritorialne obrambe v Sloveniji in občini Kamnik«, ki bo v sredo, 24. oktobra 2018, ob 18. uri v preddverju Doma kulture Kamnik.

Osnovni namen razstave je izkazati zahvalo Teritorialni obrambi kot celoti in vsem posameznikom, ki so delovali v Teritorialni obrambi ter drugih obrambnih in samozaščitnih strukturah. Predstavljena bo Teritorialna obramba tako na ravni Slovenije kot tudi na ravni občine Kamnik.

Proslava ob dnevu suverenosti

Vljudno vabljeni na proslavo ob dnevu suverenosti, ki bo obeležila 50-letnico Teritorialne Slovenije in 20-letnico Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Kamnik - Komenda, in se bo odvijala v petek, 26. oktobra 2018, ob 18. uri v Domu kulture Kamnik.

Ob Orkestru slovenske Policije s pevko Alenko Godec bodo kulturni program obogatili kamniški umetniki.

Slavnostni govornik bo general Ladislav Lipič, predsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo.


<< Nazaj | Novice